Hayatımız yaşadığımız anlardan oluşuyor. An farkındalığı, anda yaşamak son zamanlarda çok konuşulan konulardan. Kulak misafiri oluyorum çevreme ve duyduklarım beni şaşırtıyor.

-Zaman ne çabuk geçiyor.
-Yetişemiyorum.
-Çok yoğunum.
-Nasıl geçti anlamadım.
-Odaklanamıyorum.
-Okuduğumu anlamıyorum.
-Kendime zaman ayıramıyorum.
-Bir türlü karar veremiyorum.

Aklımda deli cevaplar, yorumlar:)

-Geçen ne?
-Kim geçiriyor?
-Zaman canlı mı?
-Yetişmek için zorlama.
-Ritme adapte ol ya da yavaşla
-Hızlandıkça hiç yetişemeyeceksin.
-Herkes sadece yoğun değil, “çok yoğun”
-Seyrel be canım, kıvamı seyrelt, hafifle
-Yoğun kelimesinin anlamını bul
-İlgi alanının merkezinde ne var?
-Odak merkezin nerede?
-İstediğin şeye odaklanamıyorsan, dikkatini neler çalıyor?
-Hayatının akışını tanımlayacak yeni bir kelime bul.
-Sen anlamadınsa, kim anlayacak?
-Bu kimin hayatı?
-Kendine değilse, kime zaman ayırıyorsun?

Haberin Devamı

Hayatının baş rol oyuncusu olmak yetmez, yapımcısı ol!
Yeni bir bakış açısı kazan. Metaforları kullan. Kaşif ol, tasarımcı ol, sanat yönetmeni ol, organize ol, koordine ol ve yola çık, şimdi baş rolü kaptın, o zaman Oscar da senin olur…

Bir eser olarak düşün hayatını. Hayatın bir sinema filmi olsaydı, hikayeni nasıl yazardın? En iyi oyuncu olmak için nasıl hazırlanır, nasıl oynardın?

Düşünüyor, Düşlüyorum, Düşümdeyim
Hayatın ritmini, ruhunun ritmiyle tutturduğun anlar diliyorum ben sana. Ritim kulaklarınla duyduğun değil, nefesinle eşlik ettiğin, katıldığın anda hissettiğindir. Bedeninin her hücresinde hissedersin başkasına susup senin sesini dinlersen…

Yaşadığımız ‘an’ için her dileğim. Farkında olarak yaşadığımız. Bize ait olan. Geçeni tam geçerken yaşadığımız. Bilinçle oluşturduğumuz akışı yaşadığımız. Anların kıvamını fark ettiğimiz, sadece akılla bildiğimiz değil, yürekten hissettiğimiz anlamda yaşadığımız. Seyirci değil, oyuncu olduğumuz hayat.

Yaşamak istediklerini başkalarına ısmarlamaktan, seyirci kalıp şikayet etmekten vazgeç. Güneşin her gün yeniden doğduğunu hatırla, yıldızların her akşam yeniden parladığını. Katıl anda var olana, uyumlan, hisset ve yap. Zorlamak yok uyum sağla ritme.

Haberin Devamı

Sayılar matematik içindir. Matematik ölçülüp biçilen. Topla, çıkart, çarp, böl. Sayıları bilen için sonucun aynı olduğu problemler çözersin ve herkesten aynısını beklersin. Bulamadıkça dertlenirsin. Duygular matematik değil, benzerini kendinde bile zor bulursun. Anda değişir hissettiğin. Duyguların saymayı değil, anda olmayı bildiğinde seninle. Kontrol ederken değil, yaşarken hissedersin. Takıldıkça değil, aktıkça yaşadığını anlar, seni bulursun. Haydi şimdi bir şey yap senin için.

Saymayı bırak, anlamak için uğraşma, hisset, sezgilerini fark et, tanımla. Artık hep sende, seninle ol, en çok seni sev. Seninle büyü. Seninle düşle. Seni sev. Her nefeste ritmin sana ait olsun. İyiyi düşün, güzeli düşle. Haydi şimdi bir şey yap senin için.

Sevgiyle nefes aldığımız, baktığımız, adımlar attığımız anlar diliyorum.

Yasemin Sungur
Gelişim Lideri, Yazar, Eğitmen