Yaşam Yeni Doğan Bebek Nasıl Uyandırılır? Yenidoğan Bebekleri Uyandırma Yöntemleri...

Yeni Doğan Bebek Nasıl Uyandırılır? Yenidoğan Bebekleri Uyandırma Yöntemleri...

24.05.2021 - 16:23 | Son Güncellenme:

Özellikle yeni doğan bebeklerin gerektiği zamanlarda uyandırılması çok önemlidir. Yeni doğumun ardından 6 ya da 7 saat gibi kesintisiz bir uykuya dalan bebekler, böylece sağlıklı bir beslenme durumuna girebilir. Peki yeni doğan bebek nasıl uyandırılır? Yenidoğan bebekleri uyandırma yöntemlerini sizler için derledik.

Yeni Doğan Bebek Nasıl Uyandırılır Yenidoğan Bebekleri Uyandırma Yöntemleri...

Yeni doğmuş olan bebekler için düzenli olarak sağlıklı beslenme çok önemlidir. Onlar kendi iradeleri doğrultusunda bunu yapamayacağı için, düzenli olarak ve bebeğin uyandırılması ve beslenmesi gerekir. Aksi takdirde sarılıp gibi hastalıklar ile karşı karşıya kalmak mümkün.

Haberin Devamı

 Yeni Doğan Bebek Nasıl Uyandırılır?

 Yeni doğan bebeği uyandırma şekilleri arasında, bebeğin kucağa alıp emzik pozisyonuna geçmesi geliyor. Özellikle meme ucu bebeğin ağzına değdiği andan itibaren, bebek hafif şekilde uyanır ve beslenmeye başlar. Başka bir yöntem olarak ise bebeğin hafifçe burnu okşanabilir ya da ayakları gıdıklanabilir. Bu sayede hafif bir şekilde ve rahatsız olmadan bebekler keyifle uyanabilir. Özellikle ağlama durumu yaşanmadan hemen bebeğin bu an içerisinde ve beslenmeye başlaması gerçekleşebilir.

 Yenidoğan Bebekleri Uyandırma Yöntemleri

 Birçok farklı yöntem üzerinden yeni doğan bir bebeği rahatlıkla uyandırmak mümkün. Özellikle onun alınmasına imkan vermeden sağlıklı bir şekilde beslenmesi için keyifli bir uyandırma olanağı değerlendirilebilir.

Haberin Devamı

 - Emzirme pozisyonları geçerek uyandırılabilir.

 - Masaj yaparak bebek uyandırılabilir.

 - Altını açmak ya da kıyafetlerini değiştirmek gibi yöntem uygulanabilir.

 - Islak ve yumuşak bir bez üzerinden vücuduna silerek uyandırılabilir.

 Görüldüğü üzere bu gibi farklı yöntemler ışığı altında minik yavruyu uyandırmak oldukça kolaydır. Tabii özellikle burnunu hafifçe kaşınmak ya da ayaklarına dokunup onu gıdıklamak da nazikçe uyandırma imkanı sağlar. Bu sayede bebekler herhangi bir rahatsızlık ve huzursuzluk hissetmeden, güvenli biçimde uyanabilir. Böylece bebeğin sağlıklı ve düzenli bir şekilde beslenmesine imkan verilir.

Yazarlar