Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

burcukarslan@gmail.com

Tüm Yazıları

Gebelik sonlandırma haricindeki kürtaj nedenleri nelerdir?

Fetal kalp durması, hamilelik sırasında zararlı ilaçların alınması, yüksek doz radyasyon, boş gebelik gibi embriyo oluşumunun olmaması ve sürde kürtaj gereklidir. Hamilelik annenin hayatını tehlikeye atabilir.

Çocuk aldırma haricinde kürtaj işlemi rahim kalınlaşması olan kadınlarda, rahim kanseri tanısı koymak için biyopsi yapılması gerektiğinde ve anormal vajinal kanama ile gelen hastalarda kanamayı durdurmak ve doku tanısı elde etmek içinde yapılır. Günümüzde kürtajlar öncelikle vakumlu emme yöntemi kullanılarak yapılmaktadır. Bu teknik, küret yönteminden çok daha az zarar verir.

Haberin Devamı

Kürtaj nasıl yapılır?

Vakum kürtaj tekniğinde, rahim ağzından rahim içine steril tek kullanımlık bir kanül geçirilir ve gebelik materyali, negatif basınç sağlayan Karmen adı verilen bir şırınga kullanılarak çekilir. Yaklaşık 5-6 dakika süren bu işlemi içinde doku olmadığından emin olana kadar tekrarlanır.

Kürtaj işlemi hangi soruna çözüm olarak tercih edilecekse mutlaka alanında uzman, tecrübeye sahip hekimler tarafında gerçekleştirilmelidir. Yanlış işlemler istenmeyen sonuçlara yol açabilir.

Kadın Sağlığı & Doğum, Estetik Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

www.instagram.com/dr.burcukardasarslan/?hl=tr

https://www.drburcukardasarslan.com/