Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

burcukarslan@gmail.com

Tüm Yazıları

Labioplasti birçok sorunun çözümüdür

Büyük dudaklar veya sarkık küçük dudaklar genital bölgede tahrişe, sık enfeksiyonlara ve hijyen sorunlarına neden olabilir. İç çamaşırlarda, mayolarda, bikinilerde ve dar giysilerde istenmeyen şişlik görüntülerine neden olarak kişilerin kendilerini rahatsız hissetmelerine neden olur. Tedavi ve kademeli ilerleme olmaksızın oturma, yüzme, koşma, ata binme, bisiklete binme gibi aktiviteleri engelleyebilir. Dudakların asimetrisi, idrar yaparken bacakları ıslatabilir. Labioplasti gerektiren bir diğer nokta ise ilişki sırasında zorluk ve ağrıdan şikayet etmesidir. Estetik problem yaşayan kişilerde bu durum özgüven açısından cinsel hazzın azalmasına sebep olabilir ve bu kişiler cinsel ilişkiden kaçınabilir.

Haberin Devamı

Labioplasti son zamanlarda sık tercih edilmektedir

Labioplasti ameliyatı bilinen bir diğer ismiyle iç dudak estetiği son zamanlarda en sık yapılan genital bölge estetik ameliyatlarının başında gelmektedir. Labioplasti ameliyatını cerrahi yöntemle veya lazer ile yapılmaktadır. Bu işlemler invaziv olup her iki şekilde de cerrahi veya lazer kullanarak bir kesi yapılıp fazla olan doku ufaltılmakta ve geriye kalan doku da estetik dikişlerle dikilerek ameliyat sonlandırılmaktadır.

Yeni uygulamaya başladığımız yöntemde ise herhangi bir kesi veya dikiş işlemi uygulamadan, bu işlem için özel olarak geliştirilmiş radyofrekans enerjisine dayanan sistemle ameliyat, kesi, dikiş olmadan iç dudak estetiği işlemi yapılabilmekte ve sonuçlar son derece yüz güldürücü olabilmektedir.

İşlem esnasında kullanılan cihaz ise Amerikan FDA onaylı olup etkisi kanıtlanmış ve işlem süresince anesteziye gerek olmadan yapılabilen non-invaziv bir sistemdir. Labioplasti işlemi bu yöntemle ortalama 20-30 dakika sürmektedir. İşlem sonrası hasta hemen günlük yaşantısına devam edebilir. Herhangi bir ilaç kullanımına gerek yoktur. Oldukça güvenli olan bu yöntem cerrahi yöntemlerden çekinenler için uygundur.

Isı kontrollü radyofrekans yöntemini kimler yaptırabilir?

Vajina dudakları sarkmış, kırışmış ve genişlemiş kadınların tercihi ısı kontrollü radyofrekans yöntemidir. Görünümden memnun olmayan, dar pantolonlar, tayt giyerken şişlik, sık vajinal enfeksiyonlar, bu işlem ile tedavi edilebilir. Normal doğum yapmayı düşünenler, bakire kadınlar ve şişmiş dudak görünümünden memnun olmayan 18 yaşını doldurmuş kadınlar için rahatlıkla yapılabilmektedir.

Haberin Devamı

 

Kadın Sağlığı & Doğum, Estetik Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

www.instagram.com/dr.burcukardasarslan/?hl=tr

https://www.drburcukardasarslan.com/