Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

burcukarslan@gmail.com

Tüm Yazıları

Genital bölgeye yapılabilen estetik işlemleri nelerdir?

Genital bölgeye uyguladığımız estetik operasyonlara Mamacita estetiği adını vermekteyiz. Mamacita estetiği, anne olmuş kadınlarda geçirilen gebeliklerin, cinsel hayatın temposu, yaş gibi faktörlerle genital bölgede oluşan deformasyon ve genişlemelerden dolayı hem günlük yaşantının hem de cinsel hayatın eskisi gibi olmaması durumunda yapılan fonksiyonel olduğu kadar estetik anlamda da kadınları rahatlatan işlemleri barındırır.

Genital bölgeyi oluşturan 5 bölge vardır. Bu bölümlerde yaşanan deformasyonlar istenmeyen görünümlere yol açabilirler. Görünüm haricinde cinsel ilişkide güvensizlik, yetersizlik, tatminsizliğe de sebep olmaktadır.

Haberin Devamı

Mamacita estetiğinde, kadınların ihtiyaçlarına göre genital bölgeye yapılabilecek işlemler şu şekilde sıralanabilmektedir.

-Labioplasti: Dış genital dudakların zaman içerisinde sarkması gibi durumlara karşı yapılan işlemdir. Özellikle yakın mayo ve bikini giyinildiği zaman hoş olmayan görünüme yol açabilir ve cinsel ilişkinin ağrılı olmasına sebep olabilir. Kolaylıkla gerçekleştirilen cerrahi işlem ile uzamış dudaklar şekillendirilerek dolgun bir görünüm kazandırılır.

-Vajinoplasti: Vajina estetiği olarak bilinmektedir. Genellikle cerrahi yöntemler ile ya da lazer ile gerçekleştirilmektedir. Doğum yapılması, genetik faktörler ile genişleyen vajina bu yöntemler ile daraltılabilmektedir. İşlem sonrasında cinsel birlikteliklerde alınan konfor ve zevk artacaktır.

-Doğum sonrası oluşan yırtılma izlerinin onarılması: Doğum esnasında bebeğin daha rahat çıkabilmesi için kesiler yapılabilir. Bu kesiler iyi onarılmadığı zaman genital bölgede kötü görünüme yol açabilir. Lokal anestezi kullanılarak kötü kesi izleri düzeltilebilir. Bu işlem sonrası kadınlar cinsel ilişki esnasında kendilerini daha özgüvenli hissederler.

Genital estetik sonrası yüz güldürücü ve özgüvenli sonuçlar!

Kadınların istek ve ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirilen Mamacita estetiklerinin sonuçları genellikle yüz güldürücü olmaktadır. İşlem sonrası kişiler kolaylıkla iş ve sosyal hayatlarına geri dönebilmektedir.

Haberin Devamı

Hem yaşanan sağlık sorunları giderilir hem de:

-Kadınlar kendilerine özgüvenleri artar.

-Cinsel ilişki esnasında tatminsizlik duygusuna kapılmazlar.

-Cinsel ilişkide ağrı ve zorluk çekilmez, alınan zevk daha fazla olur.

-Mayo, bikini, tayt gibi kıyafetlerde daha iyi bir görünüm sağlanır.

Kadın Sağlığı & Doğum, Estetik Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

www.instagram.com/dr.burcukardasarslan/?hl=tr

www.drburcukardasarslan.com/