Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

burcukarslan@gmail.com

Tüm Yazıları

Genital işlemler birçok sağlık sorunun çözümünde tercih edilir

Genital estetik işlemlerinde doğru hekim ve doğru işlem tercih edilirse sonuç genellikle yüz güldürücü olur. Kişilerin operasyon sonrası günlük hayata hızlıca dönebilmesi bu konuda önemlidir. İlerleyen teknoloji yöntemleri sayesinde en az acı hissi ile hastalık istedikleri sonuca ulaşabilirler. Yaptırılan genital estetik işlemlerden sonra; kadınların özgüveni artıyor, kendilerini daha iyi hissettiklerini ifade ediyorlar. Cinsel ilişki esnasında yaşanan ağrı ve acı hissi azalıyor. Spor kıyafetleri ya da bikini giyindiklerini de daha hoş bir görünüme kavuşuyorlar.

Haberin Devamı

Sık kilo alıp vermek, aşırı kilo kaybetme ya da kadınların ihtiyaçlarına göre genital bölgeye yapılabilecek işlemler ise şu şekildedir;

Labioplasti: Genital dudakların zamanla sarkması gibi durumlar için yapılan bir işlemdir. Özellikle dar mayo ve bikini giyildiğinde hoş olmayan bir görünüme ve cinsel ilişki sırasında ağrıya neden olabilir. Kolay uygulanabilen bir cerrahi işlem ile uzun dudaklara şekil vermek ve daha dolgun bir görünüm elde etmek mümkündür.

Labioplasti ameliyatı bilinen bir diğer ismiyle iç dudak estetiği son zamanlarda en sık yapılan genital bölge estetik ameliyatlarının başında gelmektedir. Labioplasti ameliyatını cerrahi yöntemle veya lazer ile yapılmaktadır. Bu işlemler invaziv olup her iki şekilde de cerrahi bir kesi yapılıp fazla olan doku ufaltılmakta ve geriye kalan doku da estetik dikişlerle dikilerek ameliyat sonlandırılmaktadır.

Yeni uygulamaya başladığımız yöntemde ise herhangi bir kesi veya dikiş işlemi uygulamadan, bu işlem için özel olarak geliştirilmiş radyofrekans enerjisine dayanan sistemle ameliyat, kesi, dikiş olmadan iç dudak estetiği işlemi yapılabilmekte ve sonuçlar son derece yüz güldürücü olabilmektedir.

İşlem süresince anesteziye gerek olmadan yapılabilen non-invaziv bir sistemdir. Labioplasti işlemi bu yöntemle ortalama 20-30 dakika sürmektedir. İşlem sonrası hasta hemen günlük yaşantısına devam edebilir. Herhangi bir ilaç kullanımına gerek yoktur. Oldukça güvenli olan bu yöntem cerrahi yöntemlerden çekinenler için uygundur.

Haberin Devamı

Vajinoplasti: Vajinal estetik olarak da bilinir. Genellikle cerrahi yöntemlerle veya lazerlerle yapılır. Doğurganlık ve genetik faktörlerle genişleyen vajinalar bu yöntemlerle daraltılabilir. Ameliyat sonrası cinsel ilişkinin rahatlığı ve zevki olumlu yönde ilerleyecektir.

Doğum sonrası oluşan yırtılma izlerinin onarılması: Doğum esnasında bebeğin daha rahat çıkabilmesi için kesiler yapılabilir. Bu kesiler iyi onarılmadığı zaman genital bölgede kötü görünüme yol açabilir. Lokal anestezi kullanılarak kötü kesi izleri düzeltilebilir. Bu işlem sonrası kadınlar cinsel ilişki esnasında kendilerini daha özgüvenli hissederler.

Genital işlemler sonrasında hamile kalınabilir mi?

Kişinin istek ve ihtiyaçlarına göre uzman hekim kontrolünde gerçekleştirilen genital işlemler sonrasında bilinenin aksine hamile kalınabilir. Doğru gerçekleştirilen işlemler hamilelik sürecine olumsuz bir etki yaratmayacaktır.

Haberin Devamı

Kadın Sağlığı & Doğum, Estetik Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

www.instagram.com/dr.burcukardasarslan/?hl=tr

https://www.drburcukardasarslan.com/