Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

burcukarslan@gmail.com

Tüm Yazıları

Kızlık zarı onarımı iki şekilde yapılabilir

Kızlık zarı, ilk cinsel ilişkide ya da ani çarpmalarda bütünlüğünü kaybedebilir.  Kızlık zarının dikilmesi ise cerrahi operasyon ile yapılır. İşlem sonrasında ilk cinsel ilişkide az ya da çok kanamayı sağlamak için vajinada farklı cerrahi teknikler uygulanmaktadır.

Kızlık zarı onarımı iki şekilde gerçekleştirilir: Uzun süreli onarım ve kısa süreli onarım

Uzun süreli onarım, evlenmeye hiç niyeti olmayan ya da uzun bir süre sonra evlenmeyi düşünmeyen kişilere yapılır. Öte yandan, kısa süreli onarımlar en fazla bir hafta içinde cinsel ilişkiye girecek kişiler için uygundur. Kısa süreli ve uzun süreli kızlık zarı onarımı için kullanılan teknikler tamamen farklıdır. Uzun süreli kızlık zarı onarımı cilt flebi ameliyatı, mikro cerrahinin birincil onarımı ve vajina daraltmanın birincil onarımı şeklinde çok katlı flepler ile olabilir.

Haberin Devamı

En sık uygulanan yöntem: Mikrocerrahi ile kızlık zarı onarımı

Kızlık zarının mikrocerrahi ile onarımı oldukça avantajlı ve kalıcı bir yöntemdir. Kızlık zarının yırtılan kısmı önce kesilir ve ardından mikrocerrahi ile yeniden birleştirilir. Bu sayede kızlık zarının kalıcı onarımı sağlanır. Avantajı operasyon sırasında ağrı olmaması, operasyon sonrası iyileşme sürecinin çok daha hızlı olması ve jinekolojik muayenede kızlık zarınına müdahale yapıldığının anlaşılmamaulunmamasıdır.

Kızlık zarının mikrocerrahi yöntemlerle dikilmesi deneyim gerektirir. Uygun hasta grubunda oldukça başarılıdır. Ayrıca özellikle cinsel yaşamı sık olan, düşük ve doğum yapan hastalarda vajina daraltma ameliyatı ile mikrocerrahi uygulanması çok iyi sonuçlar vermektedir.

 

Kadın Sağlığı & Doğum, Estetik Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

www.instagram.com/dr.burcukardasarslan/?hl=tr

https://www.drburcukardasarslan.com/