Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

burcukarslan@gmail.com

Tüm Yazıları

Kızlık zarı onarımı için çeşitli yöntemler vardır

Kızlık zarı onarımı için başarıyla kullanılmış en popüler üç ameliyat yöntemi vardır. En sık kullanılan yöntem fleb yöntemidir. Kızlık zarını onarmak için yapılan fleb yöntemine kalıcı kızlık zarı onarımı da denir. Kızlık zarının deri flebi ile onarılması yönteminde vajinanın alt duvarından alınan doku ile yapay kızlık zarı oluşturulur ve yerine dikilir.

Kalıcı kızlık zarı onarım yönteminin fleb yöntemi ve mikrocerrahi yöntemi kullanılmadığı durumlarda tercih edilen geçici kızlık zarı onarımı yönteminde vajina duvarları veya kızlık zarının artıkları birbirine dikilerek dikişler açılır ve ilk ilişkide kanama olur. Mikrocerrahi yönteminde kızlık zarı onarımı için kızlık zarının parçaları bir araya getirilerek kızlık zarı onarılır. Mikrocerrahi yöntemler diğer vajinal kozmetik cerrahi ve kızlık zarı onarımında yüksek başarı oranı ile kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

Merak edilenler…

Vajina ağzından 1-2 cm uzaklıkta bulunan kılcal damarlardan oluşan kızlık zarı, cinsel ilişkiye ve adet ağrısına müdahale ediyorsa kızlık zarını çıkarılması gerekebilir. Ayrıca yırtık olan kızlık zarını onarmak için zarı dikilebilir. Kızlık zarı onarımı geçici veya kalıcı olabilir.

Kızlık zarının halka şeklinde olmayıp tamamen kapalı olup vajina girişinin kapalı olması durumu dışında kızlık zarı esnek bir yapıdadır. Bazı durumlarda kızlık zarının ortasındaki delik nispeten büyük olduğu için ilk cinsel ilişki sırasında kanama olmaz bu nedenle esnek kızlık zarı olarak adlandırılır. İlişki sırasında kanamasa dahi doğumla birlikte yırtılır.

Bir diğer merak edilen konu ise kızlık zarının bozulmasıdır. Klitorisi uyararak yapılan mastürbasyon kızlık zarını bozmaz. Vajinaya bir parmak veya cisim sokulursa kızlık zarına zarar verebilir.

Kadın Sağlığı & Doğum, Estetik Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

www.instagram.com/dr.burcukardasarslan/?hl=tr

https://www.drburcukardasarslan.com/