Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

burcukarslan@gmail.com

Tüm Yazıları

Labioplasti hangi şikayetlere çözüm sağlar?

Kadın genital bölgesinde doğru ya da yanlış bir görünüm tanımı yoktur. Kişinin genital bölge görüntüsünden rahatsız olması Mamacita estetiği yapılması için geçerli bir sebeptir. Genital bölge görünümünden rahatsız olunması; psikolojik sorunlara ve cinsel ilişkiden kaçınma durumlarına yol açabilir.

Bununla beraber küçük dudakların büyük ya da sarkık bir şekilde olması genital bölgede tahrişe, sık geçirilen enfeksiyonlara ve hijyen soruna sebep olur. İç çamaşırı, mayo, bikini ve sıkı kıyafetlerde istenmeyen şiş görüntüye yol açarak kişiye rahatsızlık verir. Tedavi edilmeyen ve ilerleyen durumlarda oturma, yüzme, koşu, at binme, bisiklet sürme gibi aktiviteleri engelleyebilir. Dudaklarda var olan asimetri idrar yaparken bacakların ıslanmasına dahi yol açabilir.

Haberin Devamı

Labioplasti işleminin ihtiyaç duyulduğu bir diğer nokta ise cinsel ilişki sırasında zorlanma, ağrı şikayetleridir. Görünümde rahatsız olan kişilerde cinsel hazda azalma, ilişkiden kaçınma durumları görülebilir.

Labioplasti tedavisinde çeşitli yöntemler mevcuttur

Labioplasti tedavisinde kullanılan yöntemler kişinin anatomisine göre şekillenir. Bu yöntemlerden hangisinin tercih edileceğini kişinin ihtiyacına göre bu konuda uzman olan hekim tarafından belirlenir . Gelişen teknoloji sayesinde kapsamlı cerrahi müdahalelere gerek duyulmadan cihazlar yardımı ile kısa sürede konforlu şekilde işlemler gerçekleştirilmektedir.

Labioplasti ameliyatını kimler yaptırabilir?

Labioplasti, vajina iç dudaklarında sarkma, kırışma, genişlemesi olan kadınların sıklıkla tercih ettiği bir yöntemdir. Estetik görünümden hoşnut olmama, dar pantolon, tayt giyinince oluşan şiş görüntü, sık sık vajinal enfeksiyon yaşama, cinsel ilişki sırasında ağrı gibi sorunları labioplasti ile kolaylıkla düzeltilebilir.Labioplasti işlemi; normal doğum düşünen kişilerde, bakire kadınlarda ve 18 yaşının tamamlamış şiş dudak görünümden hoşnut olmayan kadınlarda kolaylıkla yapılabilmektedir.

Ameliyattan sonra nelere dikkat edilmelidir?

Haberin Devamı

Labioplasti işlemi sonrası kişinin özgüveni ve ilişki sırasında yaşadığı ağrılar azaldığı için cinsel hazzı olumlu yönde etkilemektedir.

Labioplasti operasyonu ardından cinsel ilişkinin 1 ay süreyle ertelenmelidir.

Lazer epilasyon, pilates, yoga, bisiklete binme gibi aktivitelerden de 1 ay uzak kalınması önerilir.

 

Kadın Sağlığı & Doğum, Estetik Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

www.instagram.com/dr.burcukardasarslan/?hl=tr

https://www.drburcukardasarslan.com/