Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

burcukarslan@gmail.com

Tüm Yazıları

Hamilelikten sonra bölgenin kararması kalıcı olabilir. Hamileliğin yanı sıra doğum kontrol hapları, polikistik over sendromu, bazı hormonal problemler ve bazı cilt rahatsızlıkları da dış genital organların koyulaşmasına neden olabilir. Bazı kişilerde genetik yatkınlık da olabilir. Dış genital bölgede istenmeyen renk değişiklikleri kişilerde bazı psikolojik problemlere neden olabilir. Bu durumda lazer kullanılarak tatmin edici sonuçlar alınabilir.

Genital bölge kararmasının çözümü lazer tedavisi

Lazerle genital renk açma aynı zamanda ‘labial whitening’ veya ‘vulvar whitening’ olarak da adlandırılır. Dış genital bölgeye lazer uygulaması da genital bölgedeki vulvayı sıkılaştırmak için kullanılır. Bu durumda büyük dudaklara ve küçük dudaklara lazer uygulanabilir. Renk açma için lazer kullanmak ortalama 15-20 dakika sürer. İşlemden önce lokal anestezik krem ​​uygulamak ağrıyı ortadan kaldırabilir. Genel anestezi gerekmez. İşlem sırasında yayılan lazer sayesinde derinin dermisinde kahverengileşmeye neden olan melanini üreten "melanosit" hücreleri yok edilerek genital ağartma ve beyazlatma amacına ulaşılır. Lazer aydınlatması için genellikle bir tedavi kürü yeterlidir. Bazı durumlarda birden fazla uygulama gerekebilir. İşlem ağrısızdır. Kişi işlem sonrası günlük yaşamına geri dönebilir. Bilinenin aksine kısırlık, adet düzensizliği ve cinsel istek üzerinde etkisi yoktur.

Haberin Devamı

Dış dudak sarkmasının önüne lazer ile geçin

Labioplasti, iç dudakların normalden daha büyük, sarkık veya koyu olduğunda gerçekleştirilen bir tür iç dudak küçültme ameliyatıdır. Küçük dudakların şeklinin bozulması; doğuştan, kalıtsal olarak ortaya çıkabilir veya hamilelik, menopoz, travma veya bazı hastalıklara bağlı olarak gelişebilir. Bu durum kadın estetiğine müdahale etmenin yanı sıra kadınların günlük yaşam konforunu da etkileyerek ilişki sırasında ağrıya, sık enfeksiyonlara, dar kıyafetlerde rahat hissetmeme ve diğer semptomlara neden olabilir. Bu tür fiziksel sorunları olan hastalar dudak estetiği ameliyatını tercih etmektedirler.

Haberin Devamı

Vajinoplasti işleminde lazer yöntemi

Vajinoplasti genişleyen vajinanın küçültülmesi işlemidir. Sadece estetik amaçlı değil, kişilerin cinsel yaşamını iyileştirmek için de gerekli bir operasyondur. Vajinanın genişlemesi için en büyük etken normal doğumdur. Ayrıca yaşa, kilo alımına ve kişinin vajinasının yapısına bağlı olarak vajina genişlemesi yaşanabilir. Cerrahi yöntemlerin yanı sıra vajinoplastide lazerle vajina daraltma gibi alternatif yöntemlerle de etkili sonuçlar alınabilir. Bireye uygun tedavi yöntemi muayene sonrasında doktor ve hasta tarafından belirlenir.

 

Kadın Sağlığı & Doğum, Estetik Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

www.instagram.com/dr.burcukardasarslan/?hl=tr

https://www.drburcukardasarslan.com/