Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

burcukarslan@gmail.com

Tüm Yazıları

Genital bölgede birçok faktör çeşitli sorunlara yol açabilir. Sıklıkla karşılaşın faktörler ise;

Doğum

Kadınlarda doğumdan sonra vajinada gerilme meydana gelebilir. Doğum sırasında vajina kaslarında meydana gelen değişiklikler, ilerleyen dönemlerde vajinada esneme şeklinde kendini gösterebilir. Kadınların distosisi ve doğum sonrası vajina dışından yapılan kesiler nedeniyle estetik sorunlar da ortaya çıkabilir ve cinsel ilişki sorunlu olabilir. Doğum sonrası vajina genişlemesi nedeniyle vajina estetiği uygulanabilir.

Haberin Devamı

Anatomik nedenler

Bazı kadınlarda vajinada doğuştan bulunan küçük dudakların boyutları birbirinden farklı olabilir. Ayrıca bazı kadınlarda dış dudaklar büyük olabilirken bazılarında kırışık ve sarkık olabilir bu nedenle vajina estetiği uygulanabilir.

Vajinal bölgenin sarkması

Anüs önündeki mesane ve rektum bölgesi sarktığında cinsel işlev ve idrar kaçırma sorunları ortaya çıkabilir. Rahim sarkmasına da neden olabilen bu durumlarda vajina estetiği uygulanabilir.

Tüm bu sorunların çözümü genital estetik ile mümkündür

Labioplasti yöntemi

Dış genital dudakların zaman içerisinde sarkması gibi durumlara karşı yapılan işlemdir. Özellikle mayo ve bikini giyinildiği zaman hoş olmayan görünüme yol açabilir ve cinsel ilişkinin ağrılı olmasına sebep olabilir. Kolaylıkla gerçekleştirilen cerrahi işlem ile uzamış dudaklar şekillendirilerek dolgun bir görünüm kazandırılır.

Vajinoplasti

Vajinoplasti genellikle cerrahi yöntemler ile ya da lazer ile gerçekleştirilmektedir. Doğum yapılması, genetik faktörler ile genişleyen vajina bu yöntemler ile daraltılabilmektedir. İşlem sonrasında cinsel birlikteliklerde alınan zevk artırılabilir.

Genital estetik işlemleriyle ilgili birçok yanlış bilgi mevcuttur

Bilenin aksine genital estetik libidoya bir etki yaratmaz ya da genital estetik sonrası performans kaybı görülmez. Doğru yapılan uygulamalar sonrası kısırlık problemi de yaşanmaz. Vajinal estetik işlemler sonucunda gebelik kayıplarının önlenmesi ise mümkün değildir.

Kadın Sağlığı & Doğum, Estetik Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

Haberin Devamı

www.instagram.com/dr.burcukardasarslan/?hl=tr

https://www.drburcukardasarslan.com/