Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

burcukarslan@gmail.com

Tüm Yazıları

Vajina genişlemesinin diğer nedenleri

Cinsel ilişki sayısındaki artışa göre vajinada genişleme meydana gelir. Genişlemeyi etkileyen bir diğer faktör ise yaştır. Yaşlandıkça, vücuttaki dokular zaman içinde gevşemeye başlar. Ayrıca vajina çevresindeki kas ve bağ dokusu gevşediği için esneme meydana gelebilir. Kasların ve bağ dokusunun esnekliğini takiben vajinada genişleme görülebilir.

Kollajen doku farklılıkları bazı kadınlarda mevcut olabilir. Bu farklılıklardan dolaylı dokular çok esnektir. Bu nedenle vajina genişlemesi bu tip kişilerde daha sık görülür. Ayrıca erken dönemde büyük problemlere yol açan bu genişlemeler, 20'li yaşlardaki vajinal genişleme tedavilerinin de önünü açmıştır. Vajina genişlemesi nedeniyle birçok kadın için rahatsız edici ve sıkıntılı olabilecek bazı cinsel sorunlar vardır.

Haberin Devamı

Vajina genişlemesi sonrası sıklıkla görülen sorunlar nelerdir?

-Cinsel ilişkide haz kaybı ve vajenden hava sesi gelmesi,

-Büyük tuvaletini yaparken zorlanma,

-Stres tipi idrar kaçırma.

Tedavisi mümkün!

Bu sorunların tedavisinde ise vajina daraltma yöntemi tercih edilmektedir. Vajina daraltma ameliyatı lokal veya genel anestezi altında yapılabilen bir işlemdir. Vajina girişinden vajina iç kısmına ortalama 6-7 cm'lik doku çıkarılarak ve vajina içine emilebilir cerrahi dikişlerle kapatılarak doku tabaka bir arada tutulur. Tüm vajina daralır. Bağırsak sarkması ile ilgili bir sorun varsa, bir levator dokusu yaklaşımı da yapılır. Ortalama ameliyat süresi 45 dakika ile 1 saat arasındadır. İyileşme süresi 4-6 haftadır. Hastalar ameliyat sonrası birkaç saat dinlendikten sonra günlük aktivitelerine devam edebilirler.

 

Kadın Sağlığı & Doğum, Estetik Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

www.instagram.com/dr.burcukardasarslan/?hl=tr

https://www.drburcukardasarslan.com/