Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

burcukarslan@gmail.com

Tüm Yazıları

Lazer ile birçok genital bölge problemi tedavi edilebilir

Lazerle genital beyazlatma, "labia beyazlatma" veya "vulvar beyazlatma" olarak da bilinir. Genital bölgede lazer uygulaması genital bölgedeki vulvayı sıkılaştırmak için de kullanılır. Bu durumda lazer hem büyük hem de küçük dudaklara uygulanabilir ve bu işlem ortalama 15-20 dakika sürer. Ağrıyı gidermek için işlemden önce topikal anestezik krem ​​uygulanır. Genel anestezi gerekli değildir. İşlem sırasında kullanılan lazerler sayesinde melanin üreten "melanositler" hücreleri yok edilerek beyazlatma sağlanır. Lazer ışınlaması için genellikle bir seans yeterlidir. Bazı durumlarda birden fazla seans gerekebilir. Kişi işlem sonrasında günlük hayatına devam edebilir. Sanılanın aksine kısırlık, adet düzensizlikleri ve libido üzerinde etkisi yoktur.

Haberin Devamı

Daha iyi bir görünüm için dış dudak sarkmalarının önüne geçin

Labioplasti, iç dudağın normalden büyük, sarkık veya renginin daha koyu olduğu durumlarda yapılan iç dudak küçültme ameliyatıdır. Küçük dudaklar şekil olarak deforme olur; doğuştan, genetik olabilir veya hamilelik, menopoz, travma veya bazı hastalıklar nedeniyle gelişmiş olabilir. Kadınların günlük yaşamdaki konforunu da etkileyerek ağrılı ilişki, sık enfeksiyon, dar kıyafetlerde rahatsızlık hissetme gibi semptomlara yol açabilmektedir. Bu fiziksel sorunu olan hastalar estetik dudak ameliyatını tercih ederler. Dış dudak sarkması uzman hekim tarafından lazer ile yapılabilir.

Lazer işlemi vajinoplastide de uygulanabilir

Vajinoplasti, genişlemiş bir vajinayı küçültme işlemidir. Sadece estetik amaçlı değil aynı zamanda kişilerin cinsel yaşamlarını iyileştirmek için de uygulanabilen bir işlemdir. Vajinal genişlemenin en büyük tamamlayıcısı normal doğumdur. Ayrıca yaşa, kilo alımına ve kişinin vajina yapısına bağlı olarak vajinada genişleme meydana gelebilir. Cerrahi yöntemlere ek olarak lazer işlemi de vajinoplasti sorununa alternatif olarak etkili sonuçlar sağlamaktadır. Bireye uygun tedavi, muayene sonrasında doktor ve hasta tarafından belirlenir.

Haberin Devamı

Lazer ile yapılacak tüm işlemlerde mutlaka alanında uzman hekimler tarafından uygulama yapılmalıdır. Yanlış yapılan işlemler geri dönüşü zor sonuçlara yol açabilir, kişilerin hayatını tehdit edebilir.

 

Kadın Sağlığı & Doğum, Estetik Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

www.instagram.com/dr.burcukardasarslan/?hl=tr

https://www.drburcukardasarslan.com/