Püf Noktası 100 Gr. Sarı Leblebi Kaç Kalori? Sarı Leblebinin Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

100 Gr. Sarı Leblebi Kaç Kalori? Sarı Leblebinin Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

23.10.2021 - 16:12 | Son Güncellenme:

Kuruyemişler çok kalorili yiyecekler olarak görüldüğü için diyet yapan kişiler kuruyemişlerden uzak durmaktadır. Kuruyemiş seven insanlar kuruyemişlerin hangisinin kaç kalori olduğunu merak etmektedir. Bu kuruyemişler bir tanesi de leblebidir. Sarı leblebi kaç kaloridir? Çıtır leblebi kaç kaloridir? Beyaz leblebi kaç kaloridir? Sizler için leblebi çeşitlerinin kaç kalori olduğunu ve besi değerlerini derledik.

100 Gr. Sarı Leblebi Kaç Kalori Sarı Leblebinin Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Leblebinin çeşitlerine göre kalori miktarları da değişmektedir.

Haberin Devamı

Sarı Leblebi Kaç Kalori?

Bir avuç sarı leblebi ortalama olarak 54 kaloridir. Sarı leblebinin 100 gramından 268 kalori alınmaktadır. Bir sarı leblebinin %58’i karbonhidrattan oluşmaktadır. Bir sarı leblebinin %30’u proteinden oluşmaktadır. Bir sarı leblebinin ’si yağdan oluşmaktadır. Nohudun işlenmesiyle ortaya çıkan sarı leblebi sağlıklı bir atıştırmalıktır. Sarı leblebi insan vücuduna son derece yararlı bir kuruyemiştir.

Çıtır Leblebi Kaç Kalori? 

Bir avuç çıtır leblebi ortalama olarak 78 kaloridir. Çıtır leblebinin 100 gramından 390 kalori alınmaktadır. Bir çıtır leblebinin %72’si karbonhidrattan oluşmaktadır. Bir çıtır leblebinin ’si proteinden oluşmaktadır. Bir çıtır leblebinin ’i yağdan oluşmaktadır. Çıtır leblebi karbonhidrat bakımından yüksek bir yiyecektir.

Haberin Devamı

Beyaz Leblebi Kaç Kalori?

Bir avuç beyaz leblebi ortalama olarak 71 kaloridir. Beyaz leblebinin 100 gramından 357 kalori alınmaktadır. Bir beyaz leblebinin %65’i karbonhidrattan oluşmaktadır. Bir beyaz leblebinin %22’si proteinden oluşmaktadır. Bir beyaz leblebinin ’ü yağdan oluşmaktadır. Beyaz leblebinin lif oranı yüksektir bu nedenle bağırsak tembelliğinden kurtulmak için yardımcı olmaktadır.

Yazarlar