Hydrafacial Cilt Bakımı

Son yıllarda sağlık sektöründeki gelişmelerin birçoğu teknolojideki gelişmelerden kaynaklı. Teknoloji doğru şekilde kullanıldığında hem sağlığımıza hem de güzelliğimize birçok fayda sunuyor.

Bu yazımda sizlere, daha sağlıklı ve genç bir cilde sahip olabilmek için teknolojinin bize sunduğu bazı yeniliklerden bahsedeceğim. Hiç kuşkusuz sağlıksız olmanın ve yaş almanın etkilerinin ilk görüldüğü yer cildimiz. Bu sebeple de cildimiz en değerli giysimiz. Aynaya ilk baktığımızda yüzümüzü görüyoruz veya biriyle ilk karşılaştığımızda ilk baktığı yer yüzümüz. Sabah uyandığımızda cildimiz kurumuş, kırışmış, rengi solmuş ya da sivilcelenmişse, o gün bizim için kötü başlıyor.

Haberin Devamı

Peki sabahları aynada pırıl-pırıl, sağlıklı, bebek gibi bir yüzle karşılaşsanız gününüz nasıl başlar? Bu görüntü bizi hem fiziksel hem de ruhsal olarak etkiliyor. Bunun için cildimize düzenli olarak bakmamız, onu korumamız ve onunla ilgilenmemiz gerekiyor.

Yüzünü her gün sağlıklı ve bakımlı göstermek için sabah uyandığında makyaj yapan hanımlar çok iyi bilirler; bir gün makyajsız dışarı çıktığında, bir tanıdığı ile karşılaştığında “Hasta mısın, solgun görünüyorsun?” sorusunu ile karşılaşırlar. İşte bu sebepledir ki, makyaj hanımlarda bağımlılık haline gelir. Çünkü makyaj cilt kusurlarını gizler. Her gün evden çıkmadan mutlaka makyaj yapılır. Önce nemlendirici sürülür, sonra solgun cilt canlandırılır, renk eşitsizlikleri giderilir varsa sivilce izlerini ve kılcal kırışıklıkları kapatıp cildi pürüzsüzleştirecek bir fondötenle devam eder makyaj. Bittiğinde de bir ohh çekilip "Tamamdır, artık dışarı çıkabilirim" öz güveni ile birlikte atılır adımlar dışarı.

Ancak uzun süre sürekli yapılan makyajın yanı sıra gün içerisinde maruz kaldığımız güneş ve diğer UV ışınlar yaşlanmanın etkileri ile birleşince birçok olumsuz faktörü bir araya getirmiş oluyor. Sonuçta cildimizdeki gözeneklerin tıkanması ile ciltte sivilcelenme, yağ dengesizlikleri, siyah noktalar ve renk eşitsizliklerini arttırıcı etkiler giderek artar. İşte bu noktada cildimiz için derin bir temizlik ve tedavi vakti çoktan gelmiş demektir. 

Haberin Devamı

Şimdi bazılarınız “ama ben cildimi her gün temizliyorum” diyebilir. Yüzeyden yapılan temizlik hiçbir zaman gelişmiş teknolojilerin sunduğu faydalara yetişemiyor maalesef. Bunun için Amerika'da son 8 yıldır üst üste dünyanın en iyi cilt bakım uygulaması seçilen Hydrafacial Cilt bakımından bahsedeceğim sizlere.

Hydrafacial nedir?

Amerikan cilt bakımı sistemi olarakta bilinen Hydrafacial cilt bakım cihazı sayesinde cildin nem ihtiyacını sağlayan kolajen, sıkılığını koruyan elastin ve canlı görünmesini sağlayan vitaminler cilde geri kazandırılıp cildin parlaması, nemlenmesi ve tazelenmesi sağlanıyor. 

Çalışan hanımlar için işinden çıkıp güvendiği bir kliniğe gidip yaklaşık 1 saat içinde yaptırabilecekleri kolay ve etkili bir cilt bakım uygulaması. "Güvenilir klinikler" diyorum çünkü, her zaman en iyi olan ve talep edilen taklit edilebilir olduğundan, orijinal Hydrafacial olmayan bu işlemin birçok taklidi mevcut. Bu konuda dikkatli davranarak cilt sağlığınızı riske atmayın, kaş yapayım derken göz çıkarmayın.

Haberin Devamı

Hydrafacial aşamaları?

Amerikan FDA onaylı orijinal Hydrafacial medikal cilt bakımı işleminde cilt tipinize uygun ürünler seçilir ve 3 aşamalı yoğun bir cilt bakımı uygulanır. Düzenli olarak uygulanan hydrafacial cilt bakımı ve tedavisi cildinizin daha genç ve parlak görünmesine katkı sağladığından günlük makyaj ihtiyacınızı da azaltacaktır. Doğru ürünlerle uygulanan hydrafacial cilt bakım ve tedavisi ile cildinize kapanan gözeneklerden dolayı yerleşen ve artmaya doğru giden kırışıklıklar azalır, sivilce izlerinin tedavisi sağlanır. Cilt bakımı ile renk eşitsizlikleri giderilip ciltte canlılık düzenli hale getirilir.

Yaşlanmanın etkilerini geciktirmek için cildinize bakmayı ihmal etmeyin. İleriki yazılarımda cildimiz için gelişen teknolojilerden nasıl faydalanacağımızı anlatmaya devam edeceğim. Bir sonraki yazımda görüşünceye kadar sevgiyle ve güzellikle kalın.

 

 
Uzm. Aylin Çetinkaya