Kıl Tekniği Kaş Nedir?

Son dönemde hanımların etrafta sıkça duyduğu, sosyal medyada fotoğraflarını gördüğü bir uygulama "Kıl Tekniği Kaş". Konuya pek aşina olmayanlar için “ Kaşlara kıl ekimi mi yapılıyor?” sorusunu akla getirse de, durum tam olarak böyle değil.

Sağlıklı ve canlı bir yüz ifadesi için kaşlar çok önemli

Kaşlar yanlış alımlar, geçirilen bir takım rahatsızlıklar, kullanılan ilaçlar, kozmetik ürünler, genetik faktörler ve tabii yaşla birlikte dökülür ve seyrelir. Kaşları seyrelen hanımlar, yüzlerinin daha solgun, sağlıksız göründüğünü düşünür ve kaşlarını boyamaya başlarlar.

Haberin Devamı

Kaşları boyamak, hem profesyonel bir görüntü olmadığı, hem de sürekli vakit alan bir işlem olduğu için bir süre sonra bu iş hanımlara yorucu gelmeye başlar ve bu işlemi kalıcı yaptırmaya karar verirler. İşte hanımların bu durumda başvurdukları yöntem kaş kontürü kalıcı makyaj uygulamalarıdır. Yaklaşık 15 yıldır yaygın olarak yapılan kalıcı makyaj kaş kontörü uygulaması önceleri koyu ve belirgin şekillerde yapılıyordu. Dövme gibi yıllarca kalıcı oluyordu. Bu nedenledir ki, bu tekniğe zamanla “dövme kaş” denildi.

Yeni dönemde her şeyde olduğu gibi, güzellik, makyaj ve bakım alanında da doğallık ön plana çıktı. Eski yoğun, koyu makyajlar yerine daha hafif, doğal görünen makyajlar tercih ediliyor. Hatta no-makep selfieler günümüzün trendi. Hal böyle olunca; kaşlarda da ince alınmış, kavisli, belirgin şekiller demode oldu. Bunun yerine hiç alınmamış, inceltilmemiş, keskin hatları olmayan, doğal görünen kaşlar tercih ediliyor. İşte bu sebeple kalıcı kaş kontörü uygulamalarında da eski tip “dövme kaş” yerine, yeni dönemde gerçek kaşa en yakın görünümü veren “kıl tekniği” işlemi tercih ediliyor.

Kıl tekniği kaş nasıl yapılıyor?

Gerçek kaş görünümüne en yakın; kendi kaşımız gibi görünen, kıl şeklinde çizimlerle yapılan uygulamaya “kıl tekniği” deniliyor. Önce kaşın altın oran ölçüleri alınıyor. Kişiye özel, yüz ve göz yapısına uygun, ideal kaş şekli belirleniyor ve kaş kalemi ile tasarım yapılıyor. Karşılıklı onaylanan taslak kaş şeklinin içine tek kullanımlık mikro iğne ile, kıl şeklinde çizim yapılıyor. Belirlenen kaş şeklini boyayarak yapılan eski teknik yerine, gerçeğe yakın kaş görünümü vermek için kıl şeklinde minik çizimler yapılıyor. İçi tamamen boyanmış kaşlar yerine, kaşın içinde kıl varmış gibi çizim yapıldığından, gerçeğe daha yakın bir kaş görünümü elde ediliyor. Yaklaşık 20 dakika içinde tamamlanan işlemle, mevcut kaşlar ile ayırt edilemeyen doğallıkta bir görünüm elde ediliyor. Bundan kaynaklı ki, son dönemde en çok başvurulan yöntemlerden biri kıl tekniği uygulaması. Bir de doğal renk tonları ile yapıldığında uygulamanın yakın mesafeden bile gerçek kaş görünümünden ayırt edilmesi oldukça zor.

Haberin Devamı

Tabii işlemin bu kadar doğal görünmesinde, işlemi yapan uzmanın bilgili, tecrübeli ve yetenekli olması çok önemli bir etken. Gerçek kaşların renginde, inceliğinde, yönünde ve şeklinde kıl çizimi yapmak gerçek anlamda bir yetenek gerektiriyor. Bu yüzden bu işlemi yaptıracak olan kişilere en büyük tavsiyem, işlem yapılacak olan yer ve işlemi yapacak uzman ile ilgili araştırma yapmaları ve mutlaka bilgi ve tecrübelerinden emin olmaları. Gerçek anlamda doğal ve hijyenik ortamda yapılması gereken işlemden mutlu olmak için bu detaylar çok önemli.

Haberin Devamı

Kalıcılık süresi ortalama 1 yıl

Kaşlarının seyrekliğinden şikayetçi olup, her gün kaşlarını boyamaktan mutsuz olan, koyu ve yapay olacak diye kalıcı kaş kontürü yaptırmaktan korkan hanımlar için ideal çözüm kıl tekniği kaş kontürü uygulaması. Bu sayede hem kaşlarınızı boyamaktan kurtulur, hem de kaşlarınızın doğal görünümünü kaybetmeden ve eskisinden daha çok beğenerek kullanabilirsiniz. Bir cihaz ve ucunda mikro iğne bulunan bir kalem ile yapılan bu işlemin kalıcılığı ortalama 1 yıl.

Kaşlarının daha yoğun, kaş farı sürmüş gibi görünmesini seven hanımlar için de yeni teknikler var. Dövme kaş görünümü kadar koyu ve belirgin olmayan ama bir miktar kaş farı sürülmüş gibi makyajlı görünüm veren “pudralama tekniğini" ileriki yazılarımda detaylı olarak anlatacağım.

Bir sonraki yazımda tekrar görüşmek üzere.

Sevgiyle ve güzellikle kalın.

Uzm. Aylin Çetinkaya

Kalıcı Makyaj ve Güzellik Uzmanı

www.aylincetinkaya.com

www.instagram.com/aylincetinkayacom/