Anne Sana Paspas Aldım!

Hepimizin hem fikir olduğu gibi her gün annelerin günü ama her Mayıs ayının ikinci pazarı bu düşüncemizi annelerimize doya doya göstermek için özellikle çaba sarf etmemiz gereken o özel gün. Çünkü belli etmeseler de anneler o gün ilgi, samimiyet ve özen isterler. Çeşitli kahvaltı ve brunch organizasyonları, akşam yemeği rezervasyonları, hava şartlarına göre doğa yürüyüşleri ya da şık bir kahve molası sonrası doyasıya zaman geçirme planları yapılırken en büyük soru ‘anneme ne hediye alsam?’. Evet büyük ve önemli bir soru.

Haberin Devamı

Yıllardır annelerinize ‘çok iyi yemek yapıyorsun biraz daha yap’ mesajıyla mutfak robotları, saatlerce yaptığı yemekler yenirken çıkan bulaşıklara yenileri eklensin diye bin parçalı porselen yemek takımları, ‘evi daha rahat temizlersin’ diye ev temizleme gereçleri ve elektrikli aletler, ‘yerleri eğilmeden silersin’ diye son model paspas setleri aldınız. Anneleriniz de ‘en azından hatırlamış, düşünmüş bir şey almış’ düşüncesiyle teşekkürler edip ev işlerine tam gaz devam ettiler.

Ama konuyu yanlış anladınız. Özel günlerde insanlara kişisel hediyeler alınır. Siz olsanız sevdiğiniz, sizi düşünerek özel seçilmiş, zevkinize uygun ve en önemlisi kendi keyfiniz için kullanacağınız bir hediye almak istemez misiniz? E peki siz isterseniz onlar neden istemesin? Anne oldular diye onlar artık kadın değiller mi? Özel zevkleri anne olunca buharlaşıp uçtu mu? Tabii ki hayır!

Annenize onu ne kadar iyi tanıdığınızı gösteren, özenle seçilmiş bir hediye alın. O yoğun hayatlarınız içinde bir zaman dilimi ayırıp konsantre olarak anneniz için gerçekten mutlu olabileceği bir hediye almak çok ta zor değil.

Anneler çiçekleri çok sever evet o yüzden hediyenizin yanına mutlaka bir demet çiçek ekleyin. Ama sadece almış olmak için alınan çiçeklerden olmasın. Annenizin sevdiği bir çiçek olsun. Hangi çiçeği sevdiğini bilmiyorsanız, en azından en sevdiği renklerden özenle hazırlanmış bir buket olsun.

Spor yapan bir anneniz varsa ona güzel bir çift spor ayakkabı, gezmeyi seven bir anneniz varsa tarzına uygun bir güneş gözlüğü ya da bir çanta satın alabilirsiniz. Meraklı olduğu konu ile ilgili eğitim paketi ya da öğrenmek istediği dans türü için özel dersler hediye edebilirsiniz. Eşarp ya da fular kullanan annenizin koleksiyonuna sevdiği renklerden ve genelde giydiği kıyafetlere uygun zevkli bir tane de siz ekleyebilirsiniz. Çok severek takacağı ve her gördüğünde gülümseyerek sizi hatırlayacağı bir takı onu kesinlikle çok mutlu edecektir. Yemek yapmasını teşvik edeceğinize hiç yemek, temizlik ve ev işi yapmadan dinlenebileceği bir tatil planı ayaklarını yerden kesebilir. Eğer beden ve kıyafet zevki konusunda yeterince ilgili ve bilgiliyseniz giyim eşyası almak çok yerinde bir tercih olur. Sevdiği bir yazarın imzalı kitabını hediye edebilir ya da en sevdiği ressamın sergisine götürebilirsiniz.

Haberin Devamı

Hediyeyi bulunca iş bitmiyor tabii ki. Güzel paketlenmiş, özenli, üzerinde annenize olan duygularınızı belirttiğiniz küçük bir notla ve onun zevkine göre hazırlattığınız çiçeğinizin yanına gülümsemenizi ekleyerek annenize koşarak gidin. Anneler gününde annenizle geçireceğiniz zamanı sınırlamayın ve o gün için başka bir plan yapmayın. Geçiştiriliyorum duygusu çok kırıcı ve üzücüdür. Annelerinizi üzmeyin ve bu muhteşem günü keyif ve mutlulukla annenize sarılarak yaşayın.

Haberin Devamı

Son olarak yapılmaması gerekenlere birkaç örnek vermek gerekirse, ‘ay ben şimdi bir şey alsam beğenir mi beğenmez mi bilmiyorum.. en iyisi para vereyim o kendisine istediğini alsın’ mantığı ile zarf içinde para vermeyin. Hediye çeki almayın. Annenize ‘hadi sana hediye almaya gidelim’ demeyin!

Hediye vermek dünyadaki en güzel şeylerden biridir. Herkes hediye almayı sever. Güzel bir paketi aldığında heyecanla ve merakla onu açma keyfini annenizin elinden almayın.

www.bukre.co.uk