Bahar Rüküşleri

Havaların ısınması ile hali hazırda zaten giyim konusunda başarısız olan, başarısız olduğunu asla kabullenmeyen ve üstüne üstlük çok iyi giyindiğini de iddia eden o muhteşem kitle, hava sıcaklıklarındaki dengesizlikle birlikte kendini bilmezlikte sınır tanımadıkları muhteşem bir mevsim geçiş dönemine daha merhaba demek üzereler. İlk güneş ışıklarını görüp ‘aaaa hava çok sıcak, resmen yaz geldi’ diye Temmuz modu giyinip, akşam üzeri haliyle serinleyen havayla kavga edip ‘ama çıktığımda hava çok sıcaktı, resmen yazdı’ diye söylene söylene eve giderlerken, hala kayak montu ve şu içi koyun yünü olan ve yatarken bile çıkartmadıkları botları, eldiven ve atkılarıyla sıcaktan kan ter içinde kalıp yandıkları halde ‘aaa hala kış sayılır, daha geçen hafta fırtına vardı.. bu ne canım güneşi gören hemen açılıp saçılmış.. delirmiş bu insanlar’ diye sesli bir şekilde söylenirlerken gözlerini devire devire yanlarından geçenlere bakanlarla birinciliği paylaşıyor olacaklar.

Haberin Devamı

Tabi giydikleri kıyafetleri göstermeleri lazım. Ne yapsınlar? Hafta içi iş var, Pazar zaten kaçışı yok pijama günü! Kıyafet konusunda ülkemizde kimliğini tamamen yitirmiş olan Cumartesi günü bu gösteriş töreni için biçilmiş kaftan. Sporla alakası olmadan sadece sahilde yürüyecekleri beş yüz metre boyunca giymek için aldıkları ve onca para harcadıkları taytları, bodyleri, kapüşonluları giymesinler mi? Bayıla bayıla aldıkları pullu/simli etekleri alakasız çok resmi veya fazla spor bir bluz/t-shirtle birlikte giyip salına salına gezinmesinler mi? Yazlık olduğu her halinden belli olan kıyafetlerinin üzerine konu ile tamamen alakasız kocaman siyah paltolar giymesinler mi? Evet efendim giymesinler!

Mesela kot etekle baharlık bir kazak üzerine ince bir kısa ceket giysinler. Şık bir pantolon üzerine ince ama sıcak bir trikoyu trençkot ile kombinlesinler. Ya da kot pantolon, gömlek, kazak ve deri ceket dörtlüsünü spor ayakkabıları ile tamamlasınlar. Kısa elbiselerinin üzerine uzun hırka giyip, boyunlarına yine baharlık güzel bir şal atsınlar. Şık, rahat ama rüküş olmayan ayakkabılarla kıyafetlerine anlam katsınlar. İnsanların göz zevkini okşarken, kendi sağlıklarını da korusunlar. Hem göze hitap etsinler, hem de rahat etsinler. Onlar iyi hissetsin, bizler de bu geçiş sürecini biraz daha güzel manzaralarla, olumlu değerlendirmelerle, pozitif konuşmalarla atlatalım.

Haberin Devamı

Hepimize muhteşem manzaralarla karşılaşacağımız bir hafta sonu olsun :)

www.bukre.co.uk