Bu Saatten Sonra Ne Modası?

İnsanlar hayatlarında bazı zamanları geride bırakıp, farklı hayat şekillerine girip, hele bir de yaş olarak biraz ilerledikleri zaman hayatlarındaki öncelik sıralaması haliyle değişiyor. Bu değişimle birlikte kendilerine bakma, spor yapma, sağlıklı beslenme gibi konularla ve özellikle de kişisel bakım ve görünümleri ile neredeyse ilgilenmez oluyorlar. Bu belli zamanları ve olayları geride bırakan insanlar kişisel bakım, kıyafet, tarz ve moda işlerinden koptukları gibi bunları artık yapmalarına gerek olmadığına, bu tarz konulara emek harcayacak vakitleri olmadığına, vakit ve ilgileri olsa da artık -bu yaştan sonra, çocuk olduktan sonra, evlendikten sonra bunlara ne gerek var gibi konuşmalar yapıyor olsalar da onlar da aslında kendilerine bunu yapmamaları gerektiğini ve bahane ürettiklerini biliyorlar.

Haberin Devamı

Evlenmek, çocuk sahibi olmak, belli bir yaşa gelmek, bazı kayıplar yaşamak, kilo almak, zayıflamak ya da herhangi başka bir gelişme aslında kişinin kendisi ile ilgili olan bağıyla kopması anlamına gelmiyor.

Günümüzde herkes her yaştan her insanın isterlerse neler yapabileceklerinin örneklerini sıkça etraflarında ya da medyada görebiliyorlar.

Her yaşta moda olur mu? -Evet kesinlikle olur.

Anne olan kişi artık hayattan kopmuş sayılmaz mı? -Hayır tabii ki sayılmaz. O hala bir kadındır.

Kilo modaya engel değil mi? -DEĞİL.

Bu yoğunlukta kendime zaman ayıramamam normal değil mi? -Hayır normal değil.

Bu ve bunun gibi aslında kendinizi bir bahane bularak inandırmak istediğiniz soruların cevaplarının hepsi yanlış.

Hayatta sizi siz yapan onca şey varken, neden bir değişiklik oldu diye kendinizden, enerjinizden, keyfinizden ve mutluluğunuzdan ödün veresiniz ki?

Aman bu öğretilmiş gerçeklere inanmaya devam etmeyin. Kaç kilo olursanız olun, bu saatten sonra ben zaten kilo veremem moduna sakın girmeyin ve yapabildiğiniz kadar spor yapın. Ay ben artık modaya göre giyinsem ne olur, giyinmesem ne olur demeden sevdiğiniz, moda olan ya da olmayan parçalarla kendi tarzınızı oluşturmaya ve giydiklerinizle mutlu olmaya devam edin. Makyaj yapın, arkadaşlarınızla gezin, tatillere gidin, sinemaya tiyatroya gidin, saçlarınızı değiştirin ve istediğiniz bir hobiyi her yaşta yapabileceğinizi anımsayın. Her yaşın modası da var hobisi de. Hem de yaşla alakası olmaksızın sizin hissettiğiniz ve istekleriniz ve kriterlerinizle sınırlı. Yani aslında sınırsız bir alanı kendinizin sınırlandırdığını ve bu sınırları isterseniz yine bir anlık kararla kendinizin rahatça kaldırabileceğini fark edin.İçinizden geldiği gibi davranın. Kendinizi şımartın. Her şeyden önce kendi mutluluğunuzun önemini anlayın.

Haberin Devamı

www.bukre.co.uk