Mezun Oluyorum!

Okulların kapanmasına çok az zaman kala mezuniyet elbisesi arayışları son sürat devam ediyor. Peki mezuniyet elbisesi alırken nelere dikkat etmek lazım?

Özel günlere hazırlanırken yapılan en büyük yanlışların başında, ‘kesinlikle farklı bir şey giymem lazım’ duygu ve düşüncesi ile yapılan kıyafet tercihleri geliyor. Daha önceki yazılarımda da bahsettiğim gibi böyle günlerdedeğişikve başkalarına bir şey gösterme yarışı içinde olma hırsı, kişiye ona en yakışmayan kıyafeti aldırıp, hiç te iyi hissetmediği bir görünümle o özel davetlerde acı çekme sonucunu garanti ediyor.

Haberin Devamı

Hepimizin mutlaka ki bize en çok yakıştığına emin olduğumuz renk ve kesimlerde kıyafetleri var. Böyle özel günler için kendinize yakıştığına emin olmadığınız hiçbir şeyi almayarak işe başlamanızda fayda var.

Vücut tipinize en uygun ve yaşınızı olduğundan büyük ya da küçük göstermeyecek kesimlerde bir elbise arayışında olmanız lazım.

Ağır işlemeli ve içinde hareket edemediğiniz kıyafetlerden uzak durun.

Koyu tonlardan kaçının. Canlı renklerden hareketli bir kombinler yapabileceğiniz gibi pastel renklerden de sade, şık ve alımlı etki yaratabilecek kombinler elde edebilirsiniz.

Aşırı dekolte kıyafetlerden uzak durun.

Maxi boy etek ve elbiseler hem hareketinizi zorlaştırır hem de renk ve modeline göre yaşınızı olduğunuzdan daha büyük gösterebilir.

Çok kısa elbise veya etekler yine aynı şekilde hareket alanınızı daraltarak sizi sıkıntıya sokabilir.

Uzun kollu elbise giymek isterseniz, mutlaka hava aldıran ve rahat bir kumaştan üretilmiş olmasına dikkat edin yoksa o sıcakta bütün gece terlemekten sinir krizi geçirebilirsiniz.

Ayrıca çok pahalı kıyafetlere gereksiz harcamalar yapmayın.

Saçlar çok önemli. Bakımlı, yaşa ve kıyafete uyumu çok önemli. Ne çok yapılı ne de bakımsız görünmemeli.

Aksesuarlarda kıyafetin detaylarına göre bir denge olmalı.

Mutlaka rahat taşınacak kıyafete zıt renk ya da birebir uyumlu bir çanta tercih edebilirsiniz. Ayakkabılar en önemli konu. Normal zamanda topuklu giymeye alışık olmayanlar kendilerine ızdırap çektirmemeli ve kısa topuklu ve rahat ayakkabıları tercih etmeliler. Topuklu ile rahat olanlar yine de yanlarına rahat bir çift ayakkabı almadan çıkmasınlar.

Haberin Devamı

Bu önemli daveti unutulmaz kılacak bir görünümle muhteşem anlarınıza yenilerini ekleyin…

www.bukre.co.uk