Zamansız Halhal

Halhal kullanımı ülkemiz dahil dünyanın birçok yerinde fazlası ile yaygın. Tarihi binlerce yıl önceye dayanan halhal çoğunlukla kadın aksesuarı olarak biliniyor. Anadolu’da tarla, bağ bahçede çalışan kadınlar çıngıraklı halhalları yılan, akrep gibi zararlı hayvanları uzak tutmak için kullanmalarının yanı sıra çocuklarının izlerini sürüp, yerlerini kolaylıkla bulabilmek için ayak bileklerine yine ses çıkartan halhallar takarlardı.

Yine bilinen dünya tarihinin en eski kabartma figürlerinde halhallara rastlanmıştır. Anadolu’da genellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaygın olan halhalların tarih boyunca çok çeşitli materyallerden yapıldığı görülmektedir. Mermer, ağaç, deri ve ender rastlanmakla birlikte metalden yapılan halhallara hareket ettikçe ses çıkartması için küçük metal çıngırak ve pullar takıldığı bilinmektedir.

Haberin Devamı

Halhal farklı zamanlarda ve kültürlerde erkekler tarafından da sıkça kullanılan bir takı. Hatta yakın dönemde Çorum/Uğurludağ Resuloğlu Ören Yeri’nde yapılan kazılarda dört bin beş yüz yıl öncesine ait mezarlıklardaki erkek iskeletlerinde halhallara rastlandı.

Günümüzde kullanımı yaygın olan halhal tarihin her döneminde moda. Her kıyafete, her ortama, her kişiye yakışan halhallar hemen hemen her yerde satılıyor. Kadın erkek herkesin kullanımına uygun halhal bulmak çok kolay ama dayanıklı, güzel ve estetik olanlarını bulmak aynı derecede kolay olmuyor.

Güzel, kaliteli, şık, dayanıklı ve estetik bir halhal bulursanız sakın kaçırmadan hemen satın alın ve bu güzel yaz günlerinde renk renk kıyafetlerinizle, bikinilerinizle kullanmaya başlayın. Halhallarınıza ek olarak ayak parmağı yüzükleri de kullanabilirsiniz. Güzel bir halhal ya da ayak parmağı için üretilen şık bir yüzük bakımlı, pedikürlü, ojeli ayaklarınıza mutlaka çok yakışacaktır.

www.bukre.co.uk