Yemek Cheddar Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır? İçindekiler Nelerdir?

Cheddar Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır? İçindekiler Nelerdir?

06.08.2021 - 11:46 | Son Güncellenme:

Cheddar peyniri, rengi turuncuya çalan sarı rengi ile bilinir. Bu peynir türü, yoğun bir tadı olan peynirdir. Dünyanın en meşhur peynirleri arasında yer alan, ekonomik ve günlük tüketime uygun olan Cheddar peyniri ismini, İngiltere'nin en popüler bölgesi olan Cheddar'dan alır. Cheddar peyniri nedir, nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.

Cheddar Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır İçindekiler Nelerdir

Hamburgerin en önemli parçası ve cheeseburgerin vazgeçilmezi olan Cheddar peyniri, eritilerek hamburger menülerinde kullanılıyor. Bu peynir türü pek çok farklı yemekte kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

 Cheddar Peyniri Nedir?

 Cheddar peyniri, turuncuya çalan sarımsı bir rengi ve yoğun bir tadı olan lezzetli bir peynir çeşididir. Hem çocukların hem de yetişkinlerin aslında yakından tanıdığı Cheddar peyniri pizza ve makarna gibi nişasta ağırlıklı özel tariflerde de kullanılır. 

 Cheddar Peyniri Nasıl Yapılır?

 Çiğ süt ile peynir mayası kullanılarak yapılır. Peynirin mayalanma sürecinde ise, pıhtılaşan süt, kalıplar halinde kesilir ve tuza yatırılır. Tuz ile kaplanan Cheddar peynirinin altı ise, suyundan preslenerek ayrıştırılır. Daha sonra da bezlere sarılarak tam olarak mayalanması için sabit ısıda bekletilir. Haftalık presleme ve döndürme işleminin ardından, günler sonra Cheddar peyniri hazır bir hale gelir.

Haberin Devamı

 Cheddar Peynirinin İçindekiler Nelerdir?

 Cheddar peyniri, inek sütünden imal edilir. Sert ve yağlı olan Cheddar, hafif ekşi tadı sayesinde diğer peynirlerden ayrılır. Bu hafif ekşi tadı ise, onun olgunlaştığını gösterir. Endüstrileşmeden önce Cheddar peynirleri mağaralarda imal ediliyodu.

Yazarlar