06.08.2021 - 11:46 | Son Güncellenme:
Hamburgerin en önemli parçası ve cheeseburgerin vazgeçilmezi olan Cheddar peyniri, eritilerek hamburger menülerinde kullanılıyor. Bu peynir türü pek çok farklı yemekte kullanılabiliyor.
Cheddar Peyniri Nedir?
Cheddar peyniri, turuncuya çalan sarımsı bir rengi ve yoğun bir tadı olan lezzetli bir peynir çeşididir. Hem çocukların hem de yetişkinlerin aslında yakından tanıdığı Cheddar peyniri pizza ve makarna gibi nişasta ağırlıklı özel tariflerde de kullanılır.
Cheddar Peyniri Nasıl Yapılır?
Çiğ süt ile peynir mayası kullanılarak yapılır. Peynirin mayalanma sürecinde ise, pıhtılaşan süt, kalıplar halinde kesilir ve tuza yatırılır. Tuz ile kaplanan Cheddar peynirinin altı ise, suyundan preslenerek ayrıştırılır. Daha sonra da bezlere sarılarak tam olarak mayalanması için sabit ısıda bekletilir. Haftalık presleme ve döndürme işleminin ardından, günler sonra Cheddar peyniri hazır bir hale gelir.
Cheddar Peynirinin İçindekiler Nelerdir?
Cheddar peyniri, inek sütünden imal edilir. Sert ve yağlı olan Cheddar, hafif ekşi tadı sayesinde diğer peynirlerden ayrılır. Bu hafif ekşi tadı ise, onun olgunlaştığını gösterir. Endüstrileşmeden önce Cheddar peynirleri mağaralarda imal ediliyodu.