Dyt. Demirel, maden suyunun faydalarını hakkında ise şöyle konuştu: " Kalsiyum içeriği, kemik yoğunluğunu artırır ve osteoporoz riskini azaltır. Bikarbonat içeriği sayesinde mideyi rahatlatır ve yemek sonrası şişkinliği azaltır. Magnezyum içeriği, spor yapanlar ve aktif bireyler için kas sağlığını destekler. İçerdiği mineraller, cildin elastikiyetini artırarak daha parlak ve sağlıklı bir görünüm sağlar. Elektrolit dengesini düzenleyerek yorgunluk hissini azaltır."
Maden suyunun özellikle mide yanması ve asit problemlerinde olumlu etkisi olduğunu vurgulayan Dyt. Demirel, "Yaz aylarında terle kaybedilen elektrolitleri geri kazanır. Yoğun egzersiz sonrası mineral ihtiyacını karşılayarak hidrasyonu arttırır. Antrenmandan sonra ilk 15 ila 20 dakika içinde içilen 1 şişe maden suyu, terle kaybedilen elektrolitlerin de özellikleri. Karşılamaya yardımcı olabilir" dedi.
Maden suyunun hangi zararlılara zararlı olduğunu söyleyen Dyt. Demirel, günde 3 ila 4 şişeden fazla maden suyu tüketiminin, minerallerin fazlasının zayıflamasına yol açabileceğinden de bahsetti. “Sodyum oranı yüksek olan maden suları, ön besleme için kullanılabilir” diyen Demirel, “Yüksek bikarbonat içeriği, bazı mide rahatsızlıklarında özellikleri kullanılabilir" diye devam etti.
Maden suyunun ne kadar tüketilmesi gerektiğine ilişkin de ipuçları veren Dyt. Demirel, "Sağlıklı bir kişi için günde 1 ya da 2 şişe yani 200 ila 400 ml maden suyu tüketimi yeterlidir. Yoğun fiziksel aktivite yapanlar ya da sıcak havalarda çalışanlar, kaybettikleri mineralleri yerine koymak için biraz daha fazla tüketilebilir. Ancak bu miktar kişisel sağlık durumuna göre Diyetisyen kontrolü tüketim miktarı belirlenmelidir" dedi.
Yemekten sonra tüketilen maden suyunun sindirime destek olabileceğini dikkat çeken Dyt. Demirel, "Ancak aşırı mide hassasiyeti olan bireylerde bu durum bozuklukları değişebilir. En uygun zaman, yemekten yaklaşık 30 dakika sonradır. Yemek sırasında tüketildiğinde mide asidini bağlantılara yardımcı olabilir" diyerek sözlerini noktaladı.