Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    75.yıl
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Püf NoktasıHünkar beğendinin sırrı malzemesindeymiş! İyi pişmiş, yumuşak ve baharatlı
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    HaberlerPüf Noktası Haberleri

    Hünkar beğendinin sırrı malzemesindeymiş! İyi pişmiş, yumuşak ve baharatlı

    12.01.2025 - 11:58 | Son Güncellenme: 12.01.2025 - 11:58

    #et
    TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
    TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

    Hünkar beğendi, Osmanlı mutfağının ünlü ve lezzetli yemeklerinden biridir. Bu yemeğin temelinde, közlenmiş patlıcan ve zengin bir et sosu bulunur. İşte hünkar beğendi yapmanın püf noktaları!

    1/9PATLICANIN KÖZLENMESİ

    PATLICANIN KÖZLENMESİ

    Patlıcanlar közde ya da fırında iyice közlenmeli. Patlıcan yemeğe özgü o meşhur aromayı verecektir. Patlıcanları közlerken kabuklarının tamamen yanması, patlıcanın daha yumuşak ve tatlı olmasını da sağlar. Közledikten sonra patlıcanları soyarken, içine kararmış kısmının da yumuşak dokusunu almak yemeği daha lezzetli hale getirir.

    2/9ETİN PİŞİRİLMESİ

    ETİN PİŞİRİLMESİ

    Hünkar beğendinin ana malzemelerinden biri ettir. Bu nedenle etin doğru pişirilmesi çok önemli. Etin yağıyla birlikte kısık ateşte pişirilmesi, yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar. Etin doğru bir şekilde mühürlenmesi, su salmasını engeller ve daha lezzetli olmasında etkilidir.

    3/9Hünkar beğendinin sırrı malzemesindeymiş İyi pişmiş, yumuşak ve baharatlı

    Hünkar beğendi için genellikle kuzu eti veya dana kuşbaşı kullanılır. Ancak dana eti daha yaygın tercih edilen bir seçenek olduğundan öne çıkar. Etin daha kolay pişmesi için, ince doğranması ya da önceden haşlanması da önerilebilir.

    4/9BEŞAMEL SOSUN HAZIRLANMASI

    BEŞAMEL SOSUN HAZIRLANMASI

    Patlıcan beğendisi için beşamel sos hazırlanırken tereyağının yakılmaması önemlidir. Tereyağını eritip unu ekleyin ve sürekli karıştırarak kokusu çıkana kadar kavurmaya özen gösterin. Ardından azar azar süt ekleyerek karıştırmaya devam etmelisiniz. Beşamel sosun kıvamı çok önemlidir. Sosun ne çok sıvı ne de çok katı olması gerekir.

    5/9BAHARATLAR VE SEBZELER

    BAHARATLAR VE SEBZELER

    Yemeğin etine ekleyeceğiniz baharatlar, hünkar beğendinin lezzetini önemli ölçüde etkiler. Genellikle tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik gibi baharatlar kullanılsa da, etin pişirildiği tavaya biraz domates salçası veya doğranmış domates de eklenebilir. Bu, yemeğin sosunun daha yoğun ve lezzetli olmasını sağlayacaktır.

    6/9PATLICAN BEĞENDİSİNİN HAZIRLANMASI

    PATLICAN BEĞENDİSİNİN HAZIRLANMASI

    Közlenmiş patlıcanlar, doğranıp beşamel sosla karıştırılmalıdır. Bu karışım birleştirildikten sonra kısık ateşte karıştırarak yumuşaması sağlanır ve kremamsı bir kıvam elde edilir. Ayrıca, patlıcan beğendisine biraz rendelenmiş kaşar peyniri eklemekte de fayda vardır. Bu, hem lezzeti hem de kıvamı zenginleştirecektir.

    7/9SUNUM

    SUNUM

    Hünkar beğendi genellikle etin üzerine beğendi sosu dökülüp sıcak servis ediliyor. Servis esnasında üzerine bir miktar tereyağı da gezdirilen yemek bu şekilde çok daha lezzetli olabilir.

    8/9YANINDA NE SERVİS EDİLİR

    YANINDA NE SERVİS EDİLİR?

    Hünkar beğendi genellikle pilavla servis edilir. Pilavın sade olmasına özen gösterilir ve böylece beğendi ve etin zengin tatları ön plana çıkar. Bazı yerlerde yoğurt da servis edilir. Ancak bu isteğe bağlıdır.

    9/9ÖZETLE

    ÖZETLE

    Patlıcanları iyi közlenmeli. Et düzgün pişirilmeli ve yumuşak olmalı. Beşamel sosu doğru kıvamda hazırlamalısınız. Baharatlarla lezzetlendirin ve doğru sunum yapmalısınız. Bu püf noktalarına dikkat ederek, hünkar beğendi yapabilirsiniz.

    EN ÇOK OKUNANLAR
    Araba farları ayna gibi parlıyor Önce zımpara sonra cila, oto yıkamacı yöntemi
    Araba farları ayna gibi parlıyor! Önce zımpara sonra cila, oto yıkamacı yöntemi
    Yazın en ferah tatlısı Kreması ağızda dağılan limonlu pasta tarifi, tadı nefis
    Yazın en ferah tatlısı! Kreması ağızda dağılan limonlu pasta tarifi, tadı nefis
    Yaprağı tuzla ezmek tarih oldu Rulo yöntemiyle aylarca zahmetsiz taptaze kalıyor
    Yaprağı tuzla ezmek tarih oldu! Rulo yöntemiyle aylarca zahmetsiz taptaze kalıyor
    İsrail göstere göstere gelmiş Saldırırken bu rotayı izledi: İranın tek seçeneği var
    İsrail göstere göstere gelmiş! Saldırırken bu rotayı izledi: İran'ın tek seçeneği var
    Yazarlar
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHer şey normaldi ama ben hiçbir şey hissetmiyordum
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin11 Haziran yay dolunayı, burçları neler bekliyor? Konular artık netleşiyor
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinJüpiter Yengeç'te, Yay Dolunayı Yaklaşıyor! 9-15 Haziran 2025 Haftası Burçlara Göre Şans ve Değişim Rehberi
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluHaziran'da zihinle kalp arasında denge kurmak
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSüt dişleri... Geçici ama değerli
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin2-8 Haziran haftalık burç yorumları! 'Dönüşmeye de hazır mısın?'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu27 Mayıs İkizler Yeniayı ve burçlara etkileri: Görünmeyeni anladığımız an
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşCesaretin yeni tanımı: Sürdürülebilir emek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirGebelikte diş sağlığı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin26 Mayıs – 1 Haziran 2025 Haftalık Burç Yorumları: Dileğini Tut, Gerçekleşiyor!
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluSatürn Koç burcunda: Bizi neye hazırlıyor?
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşEnerji değişiyor: Mayıs'ta frekansınızı yenileyin
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirŞekerli gıdalar dişi ne kadar zamanda çürütür?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin20-26 Mayıs haftalık burç yorumları / Cuma gününe dikkat!
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirHavuz suyundaki klorun diş ve diş etlerine etkisi
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin12 - 18 Mayıs haftası burç yorumları! 'Gizli saklı ne varsa ortaya çıkabilir'
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş sıkma probleminden kurtulmanın 4 yolu
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin5-11 Mayıs haftalık burç yorumları: En güçlü frekansta yaşanacak bir buluşma
    İlgili Haberler
    Ozan Güven ve Deniz Bulutsuz davasında karar çıktı
    Ozan Güven ve Deniz Bulutsuz davasında karar çıktı!
    Yasemin Kay Allendan bikinili poz Gece denize girdi
    Yasemin Kay Allen'dan bikinili poz! Gece denize girdi
    Berkay Hardaldan yeni Instagram paylaşımı İşte Noyan bebeğin son hali
    Berkay Hardal'dan yeni Instagram paylaşımı! İşte Noyan bebeğin son hali
    Dünden bugüne yıllara göre Survivor şampiyonları 2005 - 2025
    Dünden bugüne yıllara göre Survivor şampiyonları 2005 - 2025

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo