İyi karpuz seçimi nasıl yapılır?

Değerli okuyucular, iyi karpuzu seçebilmek, içini açmadan görebilmek bildiğiniz zaman çok kolay.

İlk bakacağımız şey sapının kurumuş olması gerekir. Sap yeşilse karpuz daha olgunlaşmamıştır. Sonra karpuzu seçerken sesine dikkat etmeniz gerekmekte. Karpuz vurduğunuzda cam gibi bir ses gelecek. Tok ses olmayacak. Ses tok ama sap yeşilse bu kelektir.

Üçüncü dikkat edeceğimiz şey ise karpuzun gövdesindeki toprakta bekleme izidir. Burasının sarı olması karpuzun olgunlaştığını gösterir. Çünkü karpuz tarlada yan bir şekilde yetişir ve üst kısmı doğrudan güneş ile temas eder. Bir manavın size seçmece karpuz verirken kestiği yer genellikle güneş ile ilk temas eden yerdir. Burası önce olgunlaşır, en tatlı yeridir. Toprak kısmı ise en altta güneş görmediği için en son karpuzun tadını alır.

Haberin Devamı

Diğer bir ipucumuzsa karpuzun şeklidir. Oval karpuzlar daha suluyken yuvarlak karpuzların tadı daha tatlıdır. Karpuzun üstündeki çizgiler sık ise tatlı olma ihtimali güçlenmekte.

Şimdi manavlara, marketlere gidip gönül rahatlığıyla bal gibi karpuzunuzu yanında da peynirini yiyebilirsiniz. Görüşmek üzere.

Batuhan İnanlar - @baygidamuhendisi