Püf Noktası Saksı Ağaçları İsimleri Nelerdir? Saksıda Yetiştirilebilen Meyve Ağaçları

Saksı Ağaçları İsimleri Nelerdir? Saksıda Yetiştirilebilen Meyve Ağaçları

15.11.2021 - 15:03 | Son Güncellenme:

Ev ortamında uygun koşullar sağlandığı taktirde saksılarda meyve ağacı yetişmek mümkün olmaktadır. Bu ağaçlar hem görünümleriyle bir dekor olmakla birlikte hem de bir meyve yetiştirmenin mutluluğunu insanlara yaşatmaktadır. Saksıda meyve yetiştirmek isteyenlerin yetiştirecekleri meyvenin bakımı hakkında bilgi edinmesi meyveden alınacak verimin fazla olmasına katkı sağlamaktadır. Peki, saksı ağaçları isimleri nelerdir? Saksıda yetiştirilebilen meyve ağaçları neler olmaktadır? İşte, saksıda meyve ağacı yetiştirmek isteyenlerin bilmesi gereken detaylar.

Saksı Ağaçları İsimleri Nelerdir Saksıda Yetiştirilebilen Meyve Ağaçları

 Meyve ağaçlarının saksıda yetişenlerinin boyları biraz daha bodur olmakta ve meyveleri de daha küçük olmaktadır.

Haberin Devamı

 Saksı Ağaçları İsimleri Nelerdir?

 Saksıda yetiştirilen çok sayıda ağaç çeşidi bulunmaktadır. Bu bitkiler evlerini modern ya da klasik tarzda dekor eden insanlar tarafından sıklıkla tercih edilen bir dekorasyon öğesi olmaktadır. Saksı ağaçları bulunduğu mekana daha doğal bir ortam görünümü vermektedir. Bu bitkiler bakımlarına dikkat edildiği ve yerlerini de sevdikleri taktirde uzun yıllar yaşayabilmektedir. Saksıda yetişen ağaç çeşitlerinden bazılarını şu şekilde belirtmek mümkün olmaktadır: Barış çiçeği, Benjamin, Deve tabanı, Salon palmiyesi, Yuka bitkisi, Japon çınarı, Para ağacı, Salon sarmaşığı, Tilki kuyruğu, Schefflera

 Saksıda Yetiştirilen Meyve Ağaçları

 Saksıda yetiştirilen meyve ağaçlarının başlıcaları Limon ağacı , Elma ağacı ve Nar ağacı olmaktadır. Saksıda yetiştirilecek ağaç türleri için geniş saksıların tercih edilmesi gerekmektedir. Bu sayede meyve ağaçlarının kökleri saksı içinde daha rahat bir gelişim gösterecek ve daha sağlıklı meyveler vermesi mümkün olacaktır. Limon ağacı saksıda yetiştirilmesi en kolay olan ağaç çeşidi olmaktadır. Bu ağaç çiçek açtığı zaman etrafa çok güzel bir koku yaymaktadır. Limon ağacı nemli toprakları ve ılık ortamları seven bir ağaç olmaktadır. Bu ağacı düzenli sulamaya ve soğuktan korumaya dikkat etmek gerekmektedir.

Haberin Devamı

 Limon ağacının çiçeklenme döneminde gübreleme yapılması tavsiye edilmektedir. İçeriğinde bulunan C vitamini dolayısıyla limon insan sağlığı bakımından önemli olmaktadır. Elma ağacını saksıda yetiştirmek isteyenlerin çakıllı ve organik madde bakımından zengin toprakları tercih etmeleri gerekmektedir. Bu ağaç oldukça dayanıklı bir ağaç olmaktadır. Elma ağacının meyvelerinin daha sulu olması için potasyumlu gübre kullanılması gerekmektedir. Nar ağacının da bodur olanları saksılarda yetiştirilmektedir.

Yazarlar