Püf Noktası Salata Kaç Kalori? Salatanın Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Salata Kaç Kalori? Salatanın Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

20.10.2021 - 15:31 | Son Güncellenme:

Salata dünyada diyette ve genel anlamda yemeklerin yanında tercih edilir. Besin değeri oldukça yüksek olduğu için diyet listelerinde farklı şekillerde salatalar bulunur. Fakat salata genel anlamda çoğu insanın yemeklerde tercih ettiği bir besindir. Salataların farklı şekillerde yapılması olası bir durumdur. Salata kaç kalori? Salatanın protein, vitamin ve besin değerleri nelerdir? Sizler için salata hakkında merak edilenleri detayları ile derledik.

Salata Kaç Kalori Salatanın Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Salatada içerisindeki bulunan malzemelere göre besin değeri değişiklik göstermektedir.

Haberin Devamı

Salata Kaç Kalori?

Salatalar çoğunlukla ham yani pişmemiş besinlerden oluşmaktadır. İçerisinde bulunan sebzelere göre bir fincan değeri 25 kalori olarak bilinmektedir. Salata da porsiyon farklılığına göre kalori değeri değişiklik göstermektedir. Küçük porsiyon salatanın kalorisi 45 kalori iken büyük porsiyon bir salatanın kalori değeri 90 kalori civarındadır.

Salatanın Protein, Vitamin ve Besin Değerleri Nelerdir?

Salatalar içerdiği malzemelere göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle de içerdiği besin değeri ya da kalorisi değişebilir. Genel anlamda bakıldığında yeşillik salatası en az kalorili salatalar olarak bilinirken salatalar için kullanılan soslar oldukça fazla kaloriye sahip olabilir. Fakat genel anlamda içerisinde marul, domates, salatalık bulunduran bir salatanın 45 kalori olduğu bilinir. Salata % 53,86 karbonhidrat, % 14,56 protein, % 18,59 yağdan oluşur.

Haberin Devamı

Salata Nasıl Yapılır?

Genelde tercih edilen salatalardan biri de yeşillik salatasıdır. Çeşitli yeşilliklerin küçük şekillerde doğranması ile yapılır. İçerisine isteğe göre domates, salatalık, biber gibi sebzelerde eklenebilir. Tercihe göre limon, sirke ile de yenilebilir.

Yazarlar