Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    75.yıl
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Püf NoktasıPastanedekileri unutun! Çayla leziz oluyor: 25 dakikada pişiyor, elemeden koymayın
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    HaberlerPüf Noktası Haberleri

    Pastanedekileri unutun! Çayla leziz oluyor: 25 dakikada pişiyor, elemeden koymayın

    09.03.2025 - 10:20 | Son Güncellenme: 09.03.2025 - 10:20

    #25 dakika#tarif#kolay#çay#pratik#hamur
    TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
    TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

    Pastaneye girdiğimizde mis gibi mahlep kokusuyla gönlümüzü fetheden, ağızda dağılan enfes tadıyla yediden yetmişe herkesin severek tükettiği çatalı kendi mutfağınızda 25 dakikada yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Üstelik pastanelerin de kullandığı çatal tarifiyle birebir aynı şekilde yapabilirsiniz. İşte, ustasından pastane usülü çatal tarifi!

    1/7Pastanedekileri unutun Çayla leziz oluyor: 25 dakikada pişiyor, elemeden koymayın

    Çayın yanında kısa sürede hazırlayacağınız tuzlu bir atıştırmalık arıyorsanız, sadece 25 dakikada sofranızda olacak pastane usulü çatal yapmayı deneyebilirsiniz. Hem kolay hem de leziz olan bu tarif için püf noktalarını haberimizde derledik.

    2/7ÇATAL İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

    ÇATAL İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

    100 gram oda sıcaklığında tereyağı, 1 çay bardağı ayçiçek yağı, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı mahlep, 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi, 1 paket kabartma tozu, yarım tatlı kaşığı tuz, 4 su bardağı un leziz çatalı yapmak için yeterli olacaktır.

    3/7ÇATALIN ÜZERİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

    ÇATALIN ÜZERİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

    Çatalın üzerini süslemek bu leziz hamur işinin cazibesini artıran önemli detaylardandır. Bu nedenle 1 adet yumurta sarısıyla yaptığınız leziz çatalın üzerine çörekotu ya da susam gibi tohumlar ekleyebilirsiniz.

    4/7PASTANE USULÜ ÇATAL NASIL YAPILIR

    PASTANE USULÜ ÇATAL NASIL YAPILIR?

    Un hariç bütün malzemeler bir kaba eklenmeli ve iyice karıştırılmalıdır. Ardından yavaş yavaş un eklenmeli ve ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilmeli. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp uzunlamasına yuvarlanmalıdır.

    5/7Pastanedekileri unutun Çayla leziz oluyor: 25 dakikada pişiyor, elemeden koymayın

    Bu aşamada çatalın şekli verilmelidir. Daha sonra hamur, yan duran bir U harfi şekline getirilerek iki ucunu birleştirilmeli. Ortalarını dışa doğru bombeleştirerek fırın tepsinize dizilmelidir. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ya da susam isteğe bağlı olarak serpilebilir.

    6/7Pastanedekileri unutun Çayla leziz oluyor: 25 dakikada pişiyor, elemeden koymayın

    180 derecede, önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 25 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirilmelidir. Süre sonunda fırından alınarak çayla servis edilebilir.

    7/7PASTANE USULÜ ÇATALIN PÜF NOKTALARI

    PASTANE USULÜ ÇATALIN PÜF NOKTALARI

    Çatal yapımı için elbette püf noktaları vardır. Bunlardan ilki kullanılacak malzemelerin mutlaka oda sıcaklığında olmasıdır. Hazırlanan hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır. Un kontrollü şekilde ve elenerek koyulmalı.

    EN ÇOK OKUNANLAR
    Bugüne dek bütün çarşaflar yanlış yıkandı Kapıya asmak en iyi çözüm
    Bugüne dek bütün çarşaflar yanlış yıkandı! Kapıya asmak en iyi çözüm
    Evin ortasında hayalet gibi beliriyor Ne ilaç, ne kovucu hiçbir şey dinlemiyor
    Evin ortasında hayalet gibi beliriyor! Ne ilaç, ne kovucu hiçbir şey dinlemiyor
    Bursayı 2 kez salladı Öncü değil, yıllardır birikiyor: Sismik boşluk İstanbulu vurur mu
    Bursa'yı 2 kez salladı! Öncü değil, yıllardır birikiyor: Sismik boşluk İstanbul'u vurur mu?
    Tek başına yaptığı 20 usta gücünde Sehpayı erit, masaya çevir: 5 saatte üretiliyor
    Tek başına yaptığı 20 usta gücünde! Sehpayı erit, masaya çevir: '5 saatte üretiliyor'
    Yazarlar
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluTemmuz 2025: Zihinsel sıçrama ayı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin30 Haziran - 6 Temmuz haftalık burç yorumları! 'Stratejik olmanız gerekiyor'
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşEnerjinin gücü: Yaşamınıza yansıyan ışık
    Oğuz Kara
    Oğuz KaraSisi, Nihal Candan ve Biz: Bedenle savaşa dair bir söyleşi
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş Taşı Temizliği: Azı karar, çoğu zarar mı?
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu"Kendini nasıl koruyorsun?" sorusunun astrolojik cevabı
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDişler neden sızlar?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin16 - 22 Haziran burç yorumları! 'Kritik bir haftaya giriyoruz'
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHer şey normaldi ama ben hiçbir şey hissetmiyordum
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin11 Haziran yay dolunayı, burçları neler bekliyor? Konular artık netleşiyor
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinJüpiter Yengeç'te, Yay Dolunayı Yaklaşıyor! 9-15 Haziran 2025 Haftası Burçlara Göre Şans ve Değişim Rehberi
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluHaziran'da zihinle kalp arasında denge kurmak
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSüt dişleri... Geçici ama değerli
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin2-8 Haziran haftalık burç yorumları! 'Dönüşmeye de hazır mısın?'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu27 Mayıs İkizler Yeniayı ve burçlara etkileri: Görünmeyeni anladığımız an
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşCesaretin yeni tanımı: Sürdürülebilir emek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirGebelikte diş sağlığı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin26 Mayıs – 1 Haziran 2025 Haftalık Burç Yorumları: Dileğini Tut, Gerçekleşiyor!
    İlgili Haberler
    Görkem Sevindik: İkinci adam olmaktan çok memnunum
    Görkem Sevindik: İkinci adam olmaktan çok memnunum
    Password yeni gününde yine kahkaha dolu
    Password yeni gününde yine kahkaha dolu
    İşte Yasmin bebeğin son hali Zeynep Sever Demirel tatilden paylaştı
    İşte Yasmin bebeğin son hali! Zeynep Sever Demirel tatilden paylaştı
    Kaya Özgüden bikinili pozlar Sosyal medyayı yaktı geçti
    Kaya Özgü'den bikinili pozlar! Sosyal medyayı yaktı geçti

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo