02.04.2024 - 10:17 | Son Güncellenme:
Hem avokado hem zeytinyağı sağlık açısından oldukça faydalı iki seçenektir. Her ikisi de güçlü antioksidanlar olan lutein dahil olan polifenoller içerir.
Avokado mu zeytinyağı mı tartışmasına dair yapılan araştırmalar, bu iki yağın kalori, yağ ve E vitamini içeriği açısından hemen hemen eşit olduğunu gösterdi.
Birini diğerinden ayırmak yerine ikisinin de sağlıklı olduğunu bilip tamamen ruh halinize göre tercih edebilirsiniz. Peki zeytinyağı ve avokado yağının faydaları neler?
Hem avokado hem de zeytinyağı tüketmek, büyük ölçüde yüksek tekli ve çoklu doymamış yağ içeriğinden dolayı kalp sağlığına fayda sağlar.
Bu sağlıklı yağlar aslında kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olarak damarlarda ve arterlerde ateroskleroz olarak da bilinen plak oluşumu riskini azaltır.
E vitamini ve yağ asidi içeriği sayesinde hem avokado hem de zeytinyağı cilt için faydalıdır.
Yağ, hücrelerimizin önemli bir bileşenidir ve cildin doğal yağ bariyerini güçlendirmeye yardımcı olur.
Tekli ve çoklu doymamış yağların antiinflamatuar doğası, E vitamini ve her iki yağda bulunan bitki bileşiklerinin antioksidan özellikleriyle birleştiğinde, hem akut hem de kronik hastalıklardan korunmak için bağışıklık için oldukça pozitif bir etki sağlar.
Ancak hem avokado yağının hem de zeytinyağının kalori açısından yoğun bir yağ kaynağı olduğuna dikkat etmek gerekir.
Protein ve karbonhidratlı yiyeceklerle karşılaştırıldığında, yağlar porsiyon başına daha fazla kalori içerir. Bu nedenle her iki yağın da aşırı tüketiminden kaçınmak gerekir.