Yaşam Ike kovboy dinlemiyor!

Ike kovboy dinlemiyor!

14.09.2008 - 01:46 | Son Güncellenme:

Ike kasırgası ABD’nin ‘kovboylar eyaleti’ Teksas’ı şiddetle vurdu. Kıyı bölgelerinde kalan yaklaşık 100 bin kişinin hayatlarından endişe ediliyor

Ike kovboy dinlemiyor

ABD’de korkuyla beklenen Ike kasırgasının, kovboylar diyarı Teksas’ı vurduktan sonra hızını giderek kaybettiği bildirildi.
Teksas eyaletinde Meksika Körfezi kıyılarını vuran şiddetli Ike kasırgası, kıyıya ulaştığı yer olan Galveston’da ve kıyının biraz içinde bulunan ABD’nin dördüncü büyük kenti ve petrol merkezi olan Houston’da büyük maddi zarara yol açtı. Kasırganın saatte 180 kilometre hızla vurduğu Galveston, sular altında kaldı.
Ardından Houston kentinde seller meydana geldi, bölgede 3 milyon kişi elektriksiz kaldı. Çeşitli kaynaklardan münferit ölüm haberleri gelirken, toplam can kaybı konusunda henüz açıklama yapılmadı. Kıyı bölgesinde yaşayanlar için zorunlu tahliye kararından sonra 1 milyon kişi kaçmıştı.

100 bin kişi bölgede kaldı
Ancak Teksas eyaleti yasalarına göre mecburi tahliye kararı durumunda bile insanların zorla evlerinden çıkarılamamasından dolayı yaklaşık 100 bin kişi sahil bölgesinde kalmıştı. Bunların bazılarının yaşamlarını yitirmiş olmasından kaygılanılıyor.
Teksas’ı felaket bölgesi ilan eden ABD Başkanı George W. Bush, kıyı bölgelerinde arama kurtarma operasyonunun başlatılacağını bildirdi.
Bu arada Ike kasırgasının, Houston’dan sonra daha iç bölgelere doğru ilerlerken güç kaybettiği belirtildi. Rüzgar hızının, saatte 90 kilometreye kadar düştüğü açıklandı.

Yazarlar