30.06.2020 - 12:34 | Son Güncellenme:
Beslenme düzeni, aktivite, genetik ve yaş kilo verme sürecinizi etkileyen faktörler arasındadır.
Hatta bazı durumlarda aşırı egzersiz, kilo kaybını zorlaştırabilecek stresle ilişkili hormonal dalgalanmalara neden olabilir.
Her ne kadar doğru miktarda fiziksel aktivitede bulunmak genel sağlığınız için önemli olsa da, aşırı egzersiz yapmak ve yeterince dinlenmemek kilo vermenizi engelleyebilir.
Özellikle maraton veya triatlon eğitimi gibi fiziksel olarak zorlu kardiyovasküler aktiviteler strese yanıt olarak salınan bir hormon olan kortizol düzeylerini artırabilir.
Yüksek kortizol seviyeleri, lezzetli abur cuburlar için açlık ve istek uyandırır, bu nedenle kronik olarak yükselen seviyeler kilo alımına yol açabilir veya kilo kaybını önleyebilir.
Protein ve diğer besinler açısından zengin gıdalar yemek ve lifli sebzeler tüketmek kilo kaybını teşvik edecektir.
Menopoz geçişi (perimenopoz) tipik olarak 40'lı yaşlarınızın ortasında başlar. Bununla birlikte, bazı kadınlarda daha erken ortaya çıkabilir.
Çalışmalar, bu süre zarfında hormonal dalgalanmaların, özellikle karın bölgenizde kilo alımına yol açabileceğini göstermektedir.
Gün boyunca az yemek, geceleri şeker ve kurabiye gibi yiyecekleri tüketmek için bazı isteklere yol açabilir.
Gün boyunca yeterli miktarda su içmek yiyecek arzusunu azaltmaya yardımcı olabilir.
Açlıktan uzak durmak için yemeklere ve atıştırmalıklara yumurta, doğal fıstık ezmesi, tavuk veya tofu gibi yüksek kaliteli bir protein kaynağı ekleyin.
Uykusuzluk kortizol seviyelerini yükseltebilir ve yapılan çalışmalarda artan gıda arzusu ve kilo artışı ile ilişkilendirilmiştir.
Kilo alımını önlemek ve sağlıklı bir vücut ağırlığını korumak için yukarıda listelenen önerileri uygulamayı deneyin. Bu ipuçlarını denedikten sonra hala sorun yaşıyorsanız tavsiye için doktorunuza danışın.