22.05.2024 - 09:48 | Son Güncellenme:
Sofraların vazgeçilmezi olan yeşilliğin faydası saymakla bitmez. Yeşillik ailesinin bir numaralı ürünü olan kıvırcık ise salataları süslerken mercimek ve çiğköfteye de yakışmıyor değil.
Kıvırcıkla ilgili söylenebilecek satırlarca cümleyi bir kenara bırakıp size bir püf nokta vermeye geldik.
Pazardan ya da marketten aldığınız veya kendi yetiştirdiğiniz kıvırcığı tüketmeden önce uzun uzun yıkamalısınız.
Yapraklarını tek tek soyup sirkeli suda beklettiğiniz kıvırcık, tek kullanımlık olmasın istiyorsanız kıvırcığın baş kısmını asla çöpe atmayın.
Tek tek ayıkladığınız ve köküne geldiğiniz kıvırcığı bıçakla kestikten sonra bir kenara ayırın. Kestiğiniz kökü su dolu bir kasenin içine koyun. Kasenin aydınlık bir yerde konumlandığına emin olun ve suyunu her gün değiştirin.
Kısa bir süre sonra kestiğiniz kökten yeni bir kıvırcığın size 'Merhaba!' dediğini göreceksiniz. Kıvırcığınız belli bir boya geldiğinde toprağa ekmeyi ihmal etmeyin. Bu şekilde daha hızlı büyüyecektir.