Estetik Saçlar için iki mucize!

Saçlar için iki mucize!

27.02.2014 - 10:33 | Son Güncellenme:

“Hava kirliliği, stresli yaşam, saç tipinize uygun olmayan şampuanlar, saçları çok sık yıkamak, saçı boyamak, saç derisini hassaslaştırırak rahatsızlık hissi verebilir”

Saçlar için iki mucize

Pierre Fabre Dermo Kozmetik’in en önemli markalarından Ducray’in iki yeni saç bakım ürününün lansmanı Ortaköy Banyan’ın etkileyici atmosferinde yapıldı.

Haberin Devamı

Fransa’nın Ducray Laboratuarlarında üretilen Ducray Creastim Bakım Losyonu ile, Ducray Sensinol Serum, Pierre Fabre Dermokozmetik Pazarlama Direktörü Magali Eclache ve Ducray Ürün Müdürü Ege Hıdıroğlu tarafından yapılan bir sunumla basın mensuplarına tanıtıldı.

Ducray Ürün Müdürü Ege Hıdıroğlu saç dökülmelerine sebep “Mevsimsel değişiklikler, hamilelik ve doğum sonrası, stres, depresyon, yorgunluk, cerrahi müdahaleler reaksiyonel saç dökülmesinin ana nedeni olabildiği gibi tetikleyici unsur da olabilir.” dedi. Hıdıroğlu günde ortalama 80–100 adet saç teli dökülmesi normal kabul edilebilirken, bu miktar arttığıında dermatologa başvurulmasının ve dermatoloğun tavsiyesiyle birlikte saç dökülme tipine uygun bakım uygulamanın gerekliliğini vurguladı. “Hava kirliliği, stresli yaşam, saç tipinize uygun olmayan şampuanlar, saçları çok sık yıkamak, saçı boyamak, saç derisini hassaslaştırırak rahatsızlık hissi verebilir” diyen Hıdıroğlu; “Saç derisini kaşımak ya da ısısı yüksek saç kurutma makinesi ile saçları kurutmak da saç derisine zarar verebilir. Böylece saç derisi hassasiyet derecesine ulaşır. Kaşıntıya ek olarak kuruluk ve acı da hissedilebilir” dedi.

Haberin Devamı

Pierre Fabre Dermokozmetik Pazarlama Direktörü Magali Eclache ise konuyla ilgili olarak; “Dermatologların tavsiye ettiği markalardan olan Ducray, Creastim Losyon’u reaksiyonel saç dökülmesi sorunları için özel olarak üretti. Creastim Losyon, saçların dökülmesini durdurucu etki sağlayarak, hem kadınların hem de erkeklerin kullanabileceği gerçek bir bakım ürünü. Saçların güçlenip, yoğunluk kazanmasına ve saç dökülmesinin durmasına yardımcı oluyor” dedi. Kullanımının çok kolay olduğunu söyleyen Eclache; Ducray Creastim Losyonu kuru saç derisine hafif bir masajla, haftada 3 defa, her uygulamada 10 sprey sıkarak kullanmanın ve sonuca ulaşabilmek için en az 2 ay süreyle uygulamanın gerekli olduğunu da belirtti.

Ducray’in yepyeni bir diğer ürünü Ducray Sensinol için ise Eclache “Kaşıntı, batma, yanmaya karşı etkin içeriğiyle “anında” rahatlatıcı etki sağlıyor. Saç derisinin doğal dengesine kavuşmasına yardımcı oluyor. Ducray Sensinol Serum saç derisine tercihen akşamları, 7 gün boyunca her gün uygulanmalı ve her uygulamada yaklaşık 15 sprey, masajla saç derisine yedirilmelidir. Sensinol Serum diğer tüm ürünlerimiz gibi sadece yetkili eczanelerde satılıyor” dedi.

Yazarlar