Yoğurdun sindirim sistemi ve işlevi üzerinde büyük bir etkisi var. Sindirime yardımcı olurken gaz ve şişkinlik oluşumunun azalmasına yardımcı olur. İçerdiği probiyotikler, sindirimle ilişkili sağlıklı bakterilerin büyümesini desteklemeye yardımcı olur. Ayrıca sizi daha uzun süre tok tutar.
Yoğurt iyi bir enerji kaynağıdır çünkü protein, yağ ve basit karbonhidrat bakımından zengindir. Tek bir kasede kas dokusu hasarının onarılmasında gerekli olan B vitaminleri, mineraller, yağ asitleri ve amino asitleri içerir.
Yoğurdun içindeki kalsiyum, mineral ve vitamin gibi temel besin maddeleri sağlıklı kemikler için gereklidir. Bu özellikle kadınlar için önemlidir çünkü kemik yoğunluğunu erkeklere göre daha erken yaşta ve daha hızlı kaybetmeye başlarlar.
Yoğurttaki iyi bakteriler hem sindirim sağlığına hem de kişinin genel ruh halinin iyi olmasına yardımcı olur. Bunun nedeni beyin-bağırsak bağlantısıdır. Mikrobiyomumuzu dengeli hissettiğinde beynimize sinyaller gönderir ve sonuç olarak rahatlarız. Aynı zamanda yoğurt bağırsaktaki iltihaplanmanın azaltılmasına yardımcı olur ve 'iyi hissetme' hormonu olan serotonin üretimini artırır.