Sağlıklı ve doyurucu! Lif ve protein kaynağı salatanın püf noktası
Salata hem sağlıklı hem de düşük kalorili olmasıyla öne çıkıyor. Ancak birçok kişi doyurucu olmadığını düşündüğü için salata yemeyi pek de önemsemiyor. Önereceğimiz birkaç püf noktası ile salataları doyurucu birer öğüne çevirin!

ET YA DA TAVUK TAKVİYESİ
Salatalara et ya da tavuk takviyesi yapmak protein ihtiyacınızı karşılarken sağlıklı ve hafif bir öğün yemenizi sağlar. Özellikle ızgara ve yağsız pişirilen et ve tavuk salatanın içinde önemli bir lezzet ve besin değeri değişikliği yapar.

YUMURTALI SALATA
Salata malzemelerini yıkayıp doğradıktan sonra hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap edecek bir öğün için haşlanmış yumurta kullanabilirsiniz. Yumurta hem protein hem de sağlıklı bir besin kaynağı olduğundan midenizi yormadan yeterli bir beslenme sağlayacaktır.

KURUYEMİŞLİ SALATA
Kuruyemişler özellikle ceviz ve badem diyet ve sağlıklı beslenmede sıklıkla kullanılan besinlerdendir. Salatalarınıza ince ince kıyacağınız ceviz ya da badem hem başka bir lezzet ve farklı mineralleri almanızı sağlayacaktır.

PEYNİRLİ-YOĞURTLU SALATA
Süt ürünleri de protein açısından son derece zengindir. Peynirle süsleyeceğiniz ya da yoğurtla karıştıracağınız salatalar bolca antioksidan ve mineral sağlayacaktır. Bu salatalarla karnınız da kesinlikle doyacaktır.